Ehitusuudised  • 16 märts 2020
Uudised
Ainult tellijale

Reidi tee, Saaremaa silla ja Talsinki tunneli taolised megaprojektid panevad geoloogid proovile

Reidi tee promenaad Tallinnas.  Foto: Liis Treimann

Geotehnikute töö jääb sageli inimsilmale nähtamatuks. Võime vaid ette kujutada, kui palju vaiu ja ankruid on Tallinna kesklinnas maa all ning milliseid briljantseid lahendusi on geotehnikud välja töötanud, et ehitised oleksid turvalised. Alles siis, kui midagi valesti läheb, saavad geotehnikud endale monumendi, leiab geoloog Peeter Talviste.

Eelmise aasta lõpus tunnustas Eesti Ehitusinseneride Liit aasta ehitusinseneri nominendina geoloog Peeter Talvistet, kes on panustanud Estonia kaevanduse päikesepargi, Kohtla-Järve kaevanduskäikude ja Reidi tee sadevee pumpla rajamisse, aga ka palju kajastamist leidnud eestlaste põlevkiviprojekti Jordaanias. Tallinna Tehnikaülikooli geoloogia instituudi külalisõppejõud Peeter Talviste räägib megaprojektidest, mille rajamise juures geotehnika mängib ülisuurt rolli ja kinnitab, et rohkem noori võiksid geotehnika eriala valida, sest nõudlus erialaspetsialistide järgi üha kasvab.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785