Autor: Ehitusuudised • 16. märts 2020

Reidi tee, Saaremaa silla ja Talsinki tunneli taolised megaprojektid panevad geoloogid proovile

Reidi tee promenaad Tallinnas.
Foto: Liis Treimann
Geotehnikute töö jääb sageli inimsilmale nähtamatuks. Võime vaid ette kujutada, kui palju vaiu ja ankruid on Tallinna kesklinnas maa all ning milliseid briljantseid lahendusi on geotehnikud välja töötanud, et ehitised oleksid turvalised. Alles siis, kui midagi valesti läheb, saavad geotehnikud endale monumendi, leiab geoloog Peeter Talviste.

Eelmise aasta lõpus tunnustas Eesti Ehitusinseneride Liit aasta ehitusinseneri nominendina geoloog Peeter Talvistet, kes on panustanud Estonia kaevanduse päikesepargi, Kohtla-Järve kaevanduskäikude ja Reidi tee sadevee pumpla rajamisse, aga ka palju kajastamist leidnud eestlaste põlevkiviprojekti Jordaanias. Tallinna Tehnikaülikooli geoloogia instituudi külalisõppejõud Peeter Talviste räägib megaprojektidest, mille rajamise juures geotehnika mängib ülisuurt rolli ja kinnitab, et rohkem noori võiksid geotehnika eriala valida, sest nõudlus erialaspetsialistide järgi üha kasvab.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785