Autor: Ehitusuudised • 1. märts 2020

Mapri Ehitus ehitab juustuturu liidrile biogaasijaama

Estover Piimatööstus OÜ rajab Elva valda Kaarlijärve külla meiereid energiaga varustava biogaasijaama. Samasse tuleb ka 1100 ruutmeetrine juustuvalmitusladu. Mõlemad objektid ehitab aasta lõpuks Mapri Ehitus.
Estover rajab uue biogaasijaama, mis hakkab meiereid energiaga varustama
Foto: Estover

Rajatava biogaasijaama eesmärk on piimatööstusest kogutud reovee ja vadaku anaeroobne kääritamine biogaasi saamiseks, teatas ettevõte. Kavas on biogaas ära kasutada tööstuses vajamineva auru tootmiseks, asendades senist põlevkiviõli. Jaam on valmis vastu võtma kuni 1200 kuupmeetrit reovett ja 250 kuupmeetrit vadakut päevas, arvestuslikult saab nii kaetud enamus Kaarlijärve tootmise soojusenergia vajadusest. Tööde käigus rekonstrueeritakse ka aeroobne reoveepuhasti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785