Autor: Allan Rajavee • 27. veebruar 2020

Ohumärkidega kinnisvaraturul levib 2007. aasta trend

Elamuprojektidele pannakse ka tulevikus nurgakive, kuid suurem eramute ja kortermajade ehitus hakkab valguma sarnaselt 2006. ja 2007. aastale Tallinnat ja Tartut ümbritsevatesse valdadesse.
Foto: Raul Mee
Möödunud aastal jätkas kohalik kinnisvaraturg kasvu, kuid tänavune hindade tõusukõver ei tule järsk, sest elamu- ja äripindade arendajad ning müüjad keskenduvad üha enam järel- ja üüriturult tulu teenimisele.

Eelmisel aastal vähenes ehitusettevõtjate kindlustunne märgatavalt, kuna suuremates tõmbekeskustes on suured arenduspiirkonnad juba töös ja ehitusmahtudes pole ette näha suuri kasvunumberid. Arco Vara analüütiku Mihkel Eliste sõnul on see sundinud arendajad ja ehitajaid vaatama üha enam väljapoole linnasid. See tähendab, et sarnaselt kümnenditagusele kriisieelsele perioodile hakkavad ehitusfirmad keskenduma linnaäärsete uusarenduste rajamisele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785