Allan Rajavee • 27 veebruar 2020
Uudised
Ainult tellijale

Ohumärkidega kinnisvaraturul levib 2007. aasta trend

Elamuprojektidele pannakse ka tulevikus nurgakive, kuid suurem eramute ja kortermajade ehitus hakkab valguma sarnaselt 2006. ja 2007. aastale Tallinnat ja Tartut ümbritsevatesse valdadesse.   Foto: Raul Mee

Möödunud aastal jätkas kohalik kinnisvaraturg kasvu, kuid tänavune hindade tõusukõver ei tule järsk, sest elamu- ja äripindade arendajad ning müüjad keskenduvad üha enam järel- ja üüriturult tulu teenimisele.

Eelmisel aastal vähenes ehitusettevõtjate kindlustunne märgatavalt, kuna suuremates tõmbekeskustes on suured arenduspiirkonnad juba töös ja ehitusmahtudes pole ette näha suuri kasvunumberid. Arco Vara analüütiku Mihkel Eliste sõnul on see sundinud arendajad ja ehitajaid vaatama üha enam väljapoole linnasid. See tähendab, et sarnaselt kümnenditagusele kriisieelsele perioodile hakkavad ehitusfirmad keskenduma linnaäärsete uusarenduste rajamisele.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785