Autor: Lauri Leet, kaasautor • 24. veebruar 2020

Ehituskaupade müüjad: pidu ei saanud detsembriga läbi

Soe talv on ehituskaupade müüki kasvatanud ning kaupmehed on müüginumbritega rahul. Samal ajal ähvardavad nende sõnul jõulised allahindluskampaaniad kogu sektori usaldusväärsust.
Talvekaupade müük sooja talve tõttu ei suju.
Foto: Tairo Lutter, Postimees Grupp/Scanpix

Kui tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes statistikaameti andmeil detsembris aasta varasemaga võrreldes kuus protsenti, siis koos majatarvete, kodumasinate ja rauakaupadega tõusis just ehitusmaterjalide kauplustes möödunud jõulukuul müügitulu võrreldes aasta varasemaga tervelt seitsme protsendi võrra. Novembriga võrreldes suurenes jaekaupluste käive detsembris 12% – detsembris on kasv tavapärane jõulude ja aastavahetuse suurmüügi tõttu. Soe talv on aga kaasa aidanud heale müügile ehituskaupade osas ka jaanuaris.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785