Autor: Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 22. veebruar 2020

Euroraha saab vähem kui varem, kuid Rail Baltica pigem tuleb

Eesti peaks praegu toimuvate Euroopa Liidu eelarve kõneluste kontekstis saama EList raha ka edaspidi rohkem, kui sisse maksab, kuid summa väheneb, usub välisministeeriumi Euroopa osakonna peadirektor Marika Linntam.
Foto: Rail Baltica

Marika Linntam ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et Eesti liigub Euroopas vähemarenenud piirkonnast üleminekupiirkonnaks, mis tähendab meie jaoks ühtlasi Euroopa Liidust saadavate toetuste vähenemist. “Oleme Euroopa Liidu keskmisega võrreldes aastate jooksul tõusnud, jõudes ostujõudu arvestades ligikaudu 82 protsendini Euroopa keskmisest tasemest,” märkis ta, et tõus on olnud märgatav – seni oleme olnud alla 75% riikide grupis, kelle ühtekuuluvusrahad on olnud suuremad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785