Autor: Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 20. jaanuar 2020

Objekti- ja projektijuht peab võitma meeskonna usalduse

Ehituse objekti- ja projektijuhi amet on formaalselt määratletud ehk on selge, kes on objektiljuhi positsioonis – samas valib liidri, keda usaldatakse ja kellele järgnetakse, meeskond ise, ütleb koolitaja Tiit Valm.
Koolitus Blissi majas.
Foto: Andres Haabu

Ehitustegevus eeldab väga erinevate huvipoolte ja meeskondadega arvestamist. “Pika aja jooksul on valitsenud arusaam, et projekt on eelkõige mingi asja tegemine – ehituskeskkonnnas näiteks ehitusprojekti koostamine. Aga viimased, ka rahvusvahelised standardid, ütlevad, et projekt on ajutine meeskond,” selgitas konsultant ja täiskasvanute koolitaja Tiit Valm raadiosaates “Eetris on ehitusuudised”, et rõhk on läinud asja tegemiselt ehk eriliselt töölt üle erilisele juhtimisele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785