Autor: Ehitusuudised • 10. november 2019

Rävala Galerii kujundab KOKO

Ekspertidest koosnev žürii kuulutas välja Rävala ja Estonia puiesteede vahelisele alale kerkiva 70 000-ruutmeetrise Rävala Galerii kaubandus- ja ärikvartali arhitektuurikonkursi võitjaks KOKO arhitektide töö.
Foto: KOKO arhitektid

Kvartali eestvedaja, Brave Capitali juhi Veljo Kuuse sõnul oli konkursi eesmärk leida parim võimalik arhitektuurne lahendus, et muuta hooletusse jäänud linnaruumi osa mitmekesiseks, kaasaegseks ja meeldivaks linnasüdameks, kus eriti mõnus on olla jalakäijatel. “Andsime arhitektuurikonkursi tingimustes ette ülesande, et hooned peavad ümbritseva keskkonnaga sobima ning, et pind oleks liigendatud ja tavalisest tänavaseinast märksa põnevam,” rääkis Kuusk.

“KOKO töö oli koheselt eristuv ning pilkuköitev. Samuti olid žürii liikmed üksmeelel, et võidutöö siselahendus ning logistilised ühendused on väga hästi lahendatud. Ka äripinnad on loogilised ning neil on palju kasutusvõimalusi,” lisas Kuusk.

“Võitjaga läheb nüüd töö edasi, kuid mahuka projekti ehituse alguseni on veel omajagu aega,” ütles Kuusk, kelle sõnul on järgmiseks sammuks uue detailplaneeringu kehtestamine Tallinna linna poolt.

Mõned hooned lammutatakse

Enam kui 67000-ruutmeetrise brutopinnaga Rävala Galerii kerkib neljale kesklinna krundile, sealhulgas kunagise projekteerijate maja ja Meloni kaubamaja asemele. Kvartalisse tulevad teenindus-, kaubandus- ja büroopinnad ning hotell.

Lisaks hoonetele rajatakse Rävala ja Estonia puiestee vahele sisetänav, haljastatud väljakud, välikohvik kui purskkaev. Hoone viimastel korrustel on varikatustega kaetud avarad terrassid, kust avanevad vaated Tammsaare pargile ja Rävala puiesteele. Hoone arhitektuuris kasutatakse paekiviplaate, tumedat graniiti ning messingit.

Kvartali arhitektuurikonkursi lõppvooru jõudsid kavandid arhitektuuribüroodelt Allianss Arhitektid, Arhitekt 11, KOKO arhitektid ja Martin Aunin. Konkursi eriauhinna võitis Allianss Arhitektid. Vaata teisi töid siit.

Arhitektuurikonkursi žüriisse kuulusid Tallinna Linnaplaneerimise Ameti juhataja Ignar Fjuk, Go Groupi juht Jüri Etverk, Arhitektide Liidu esindajad Raivo Puusepp ja Karli Luik ning Brave Capitali juht Veljo Kuusk.

Kvartali investorid on Brave Capital, Go Group ning Norber Grupp.

Vaata KOKO arhitektide nägemust piirkonnast tulevikus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785