Autor: Eva Kiisler • 25. oktoober 2019

Kontoritöötajatele valmistavad enim muret ruumiõhu kvaliteet ja müratase

Suurbritannias kontoripindu vahendava ettevõtte Workthere läbi viidud uuringust selgub, et töötajate ootused kontoripindadele on üsna lihtsad. Kõige olulisemaks peetakse töökoha füüsilist mugavust ja privaatsust.
Foto: Unsplash

Peamiselt ühistöötamispindu käsitlenud uuringus „Mida ühistöötajad tahavad“ (What coworkers want, juuli 2019) paluti 1874 kontoritöötajat üle kogu Euroopa hinnata büroopindade erinevaid aspekte. Uuringuga sooviti välja selgitada, kui rahul on töötajad töö tegemise kohtadega ja selgitada välja, millele tuleks tööandjatel tähelepanu pöörata, et muuta töökeskkond seal viibijatele meeldivamaks.

Toome välja viis kõige olulisemat rahulolematust põhjustanud näitajat.

1) Ruumiõhu kvaliteet: lõhe näitaja olulisuse ja üleüldise rahuolu vahel 28 %

Kvaliteetset ruumiõhku büroodes nimetas ülioluliseks 80 % uuringus osalenutest. Samas oli vaid 52 % vastanutest rahul õhukvaliteediga oma tööruumides.

2) Müratase: lõhe näitaja olulisuse ja rahulolu vahel 25 %

Ligi 78 % ehk kaheksa kümnest töötajast väitsid, et tavaline kontorimüra ilma lärmakate kolleegide või valju muusikata on mugava kontorielu tagamisel ülioluline näitaja. Samas oli vaid veidi üle poole küsitletutest (53 %) rahul oma töökohas valitseva müratasemega.

3) Õhutemperatuur: lõhe näitaja olulisuse ja rahuolu vahel 23 %

Enam kui kolmveerand töötajaist (78%) leiavad, et vastuvõetav õhutemperatuur on neile tähtis, kuid vaid veidi üle poole neist olid olukorraga oma töökohtades rahul.

4) Vaiksed ehk keskendumisruumid: lõhe näitaja olulisuse ja töötaja rahulolu vahel 22 %.

Kolm neljandikku ehk 76 % töötajaid leiavad, et spetsiaalsete keskendumisruumide olemasolu töökohas on neile tähtis, samas kui vaid pool (54 %) on vaiksete ruumide kättesaadavusega rahul.

5) Töökoha mugavus: lõhe näitaja olulisuse ja töötaja rahulolu vahel 21 %

Koguni 82% töötajatest leidis, et mugav töökoht mõjutab nende heaolu ja muudab töö tegemise efektiivsemaks. Samas nimetas oma praegust töökohta mugavaks vaid 61 % vastanutest.

VAATA SIIA!

Töökeskkonnast ja selle mõjust töötajatele ning Eesti trendidest töökohtade kujundamisel saad rohkem teada 7. novembril Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduskeskuses toimuval rahvusvahelisel konverentsil

Workplace Happiness. Investeering töökohta – mõistlik või mõttetu?

Konverentsi kava ja registreerimisvormi leiab Äripäeva e-poest.

Uuringu tulemusi kommenteerides leidis Workthere analüütik Jessica Alderson, et kuigi suurem osa kontoritöötajaist on oma töökeskkonnaga rahul, saavad tööandjad ja üüripindade omanikud kiirete ja lihtsate muudatuste abil seda veelgi parandada.

„Arvestades kontoripinna kättesaadavust kinnisvaraturul, võivad töötajate mugavustunne ja rahulolu saada komistuskiviks nii ühistöötamispindade kui ka üüripindade omanike jaoks,“ leidis Alderson. „Seega on võtmenäitajate paikasaamine ülioluline.“

Kogu uuringuga saad tutvuda siin.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785