Autor: Ehitusuudised • 23. oktoober 2019

Aasta ehitusinseneriks kandideerib üheksa inimest

Eesti Ehitusinseneride Liit valib juba seitsmendat korda Aasta ehitusinseneri. Konkursiga soovitakse tõsta esile parimaid ehituse valdkonnas töötavaid insenere või teaduspõllu harijaid ning aidata kaasa ehitusinseneri maine tõstmisele.
Noblessneri kvartal.
Foto: Tiit Veermäe

Tänavu kandideerivad Aasta ehitusinseneriks:

* Arto Lille, Trev-2 Grupp AS projektijuht, kelle juhtimisel valmisid Gonsiori tänava rekonstrueerimistööd ning Riigitee nr 11 Tallinna ringtee km 6,0 – 9,7 Lagedi – Karla teelõigu ehitustööd.

* Johannes Pello, TTÜ lektor ning Johannes Pello IB OÜ projekteerija, kes projekteeris Porto Franco 13m sügavuse süvendi puurvaiadest tugiseina, selle ankrute ja hoonetekompleksi kandevaiad ning Tallinnas Maakri tn 30 11 m sügavuse süvendi sulundseinaelementidest tugiseina ja torudega toestuse.

* Marko Leemet, Maru Ehitus AS konstruktor, kes projekteeris Haven Kakumäe jahisadama ja ellinguhoone konstruktsioone ning juhtis konstruktorite meeskonda.

* Oliver Siitam, Merko Ehitus Eesti AS KVVKJ insener, kes on projekteerinud ning juhtinud tehnosüsteemide tööd Tallinki büroohoones.

* Peeter Talviste, IPT Projektijuhtimine OÜ projektijuht, kes teostas vajalikud uuringud ning kontrollarvutused Eesti Energia Estonia kaevanduse päikesepargi (suurim Baltikumis) rajamiseks. Lisaks teostas Kohtla-Järve altkaevandatud ala hoonete vajumispildi analüüsi võrdluse eelmise analüüsiga ning Reidi tee pinnase uuringud, viimases teostas ka ehitaja järelevalvet pumpla ning sügavkollektori ehitamise ajal.

* Reimo Rootsma, Kaamos Ehitus OÜ arendusjuht, Ferro Residentsid, Raua 59 arendustegevus.

* Silver Tampuu, Merko Ehitus AS objektijuht, kelle käe all valmisid Noblessneri kvartali äri- ja kortermajad.

* Taavi Hinnosaar, Merko Ehitus Eesti AS objektijuht, kes juhtis Lennuliiklusteeninduse lennujuhtimiskeskuse juurdeehituse- ja rekonstrueerimistöid.

* Tiit Karri, AS Telora-E/ Inseneribüroo Telora OÜ ehitusinsener ja omanikujärelevalve projektijuht, kes oli omanikujärelevalve projektijuht Maakri 19/21 arendusel ning teostas omanikujärelevalvet Kiikri tn kortermajade ehitusel.

Aasta ehitusinseneri tiitli võitja kuulutatakse välja 27. novembril ehitussektori erialaliitude ning Majandus- ja kommunikatsiooniminsteeriumi korraldataval konverentsil Ehitus 2020+. Sild Tulevikku.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785