Eva Kiisler • 10 oktoober 2019
Uudised
Ainult tellijale

London hakkab metroo jääksoojusega tuhandeid kodusid kütma

Sel talvel võetakse ühe Londoni metrooliini tekitatav jääksoojus kasutusele Islingtoni administratiivpiirkonna kaugküttesüsteemis. Bunhill 2 nimeline küttevõrgustik on Islingtoni linnaosavalitsuse, Londoni transpordiameti ja konsultatsiooniettevõtte Ramboll ühisprojekt, mis on esimene omataoline Euroopas.

Foto: Pixabay

Maailma vanima enam kui 20 meetri sügavusel asuva metrooliini Northern Line käitamisel tekkiv jääksoojus hakkab kütma nii kontoreid, meelelahutuskeskusi kui ka ligikaudu 1350 kodu. Linnaosavalitsus loodab, et süsteem aitab muuta Londonit energiasõltumatumaks, vähendada CO2 emissioone ja aidata elanikel hoida küttekulusid kontrolli all. Metrooreisijate jaoks tähendab see jahedamaid ja mõnusamaid tunneleid, Londoni elanikele tervikuna aga madalamat CO2 emissiooni ja paremat õhukvaliteeti.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785