Autor: Ehitusuudised • 27. september 2019

EKA hakkab kohandatavaid tehasemaju välja töötama

Eesti Kunstiakadeemias alustati uute modulaarsete ja kohandatavate hoonete -- muutmoodulmajade -- kontseptsiooni välja töötamist. Muutmoodulmaja projekti eesmärgiks on panna alus tehasemaja projekteerimise õppe- ja arendussuunale EKA arhitektuuriteaduskonnas.
Renee Puusepp, muutmoodulmajade projekti juht.
Foto: Raul Mee, fotograaf

Muutmoodulmajad on modulaarsed ja taskukohase hinnaga, kuid kohandatavad vastavalt ümbritsevatele keskkonnale ja elanike vajadustele. Kontseptsioonide järjepideva arendamise ja katsetamise tulemusel on kavas jõuda reaalselt tehases toodetavate lahendusteni, teatas projekti juht, EKA vanemteadur, arhitekt ja arvutusliku arhitektuuri teoreetik Renee Puusepp (PhD).

Arendustöö põhitäitjad on EKA lõpetanud arhitektid Marianna Zvereva (MSc) ja Lauri Läänelaid (MSc). Samuti on arendustegevusse kaasatud nõustajatena insenerid Tallinna Tehnikaülikoolist – Eero Tuhkanen ja Kristo Kalbe. Majatootekontseptsioonide väljatöötamisse kaasatakse kohe algusest peale ka moodul- ja elementmajade tootjad Egle Vogt Harmetist ja Lauri Tuulberg Welemendist.

Projekti rahastatakse EKA arendusgrandi vahenditest ning seda toetavad rahaliselt ja prototüüplahenduste tootmisega moodumajade tootja Harmet, puitelementmajade tootja Welement ja tarkvaraga Eesti esimese majakonfiguraatori looja Creatomus Solutions. Projekti jooksul kutsutakse selles osalema teisigi majatootjaid ja arhitektuuribüroosid.

Muutmoodulmaja arendusprojekt on jätk 2018. suvel EKA arhitektuuriteaduskonnas käivitunud MasinMaja pilootprojektile, mille käigus töötati välja kolm uudset puidust masskohandatavat – tehases automaatselt toodetud standardsetest elementidest kuid paindliku arhitektuuriga – eluhoone ideelahendust.

Loe ka Tehasemajade ostmine ja müük kolib veebi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785