Autor: Ehitusuudised • 24. september 2019

Millised on uued suunad ehitushangete vaidlustamisel?

Uue kohtupraktika kohaselt ei saa ehitushangetele kvalifitseerumisel enam tugineda ühispakkumusena teostatud lepingumahule, vaid üksnes sellele osale lepingust, mida aktiivselt ja tõhusalt täideti. Seetõttu on oluline jälgida, et konsortsiumilepingutes tooksid ühispakkujad selgelt välja, kes mille eest vastutab.

Veebiseminaril käsitletakse järgnevaid teemasid:

-- Probleemkohad hanke alusdokumentides. Hanke alusdokumentide muutmise lubatavusest; konkurentsi piiravad tingimused, jm.

-- Pakkumuste vastavus. Pakkumuste selgitamine ja täiendamine; põhjendamatult madala maksumusega pakkumuste kontroll, jm.

-- Hankelepingu täitmine ja muutmine. Hankelepingute muutmise lubatavus; alltöövõtjate kasutamine hankelepingu täitmisel; hankelepingute rikkumise võimalikud mõjud riigihangete osalemisel tulevikus, jm.

-- Ettevõtja väljakutsed hangete vaidlustamisel. Tähtajad; kahju hüvitamise nõuete esitamise võimalikkus; õigusabikulude hüvitamine VAKO menetluses jm.

Veebiseminari viib läbi Advokaadibüroo EMERALDLEGAL partner vandeadvokaat Meris Velling.

Velling on vaidluste lahendamisele spetsialiseerunud vandeadvokaat, kes on aastate jooksul nõustanud ettevõtjaid erinevates hankemenetlusega seonduvates küsimustes ning esindanud neid vaidlustuses nii riigihangete vaidlustuskomisjonis kui ka sellele järgnevas halduskohtumenetluses, sh Riigikohtus.

Praegu on Meris Velling Advokaadibüroo EMERALDLEGAL partner; varasemalt tegutses ta aastaid Advokaadibüroo Ellex Raidla kohtuvaidluste meeskonnas. Advokaadina tegutsemisele eelnevalt töötas Meris Justiitsministeeriumis nõunikuna, mistõttu on tal märkimisväärne kogemus avaliku sektori toimimisest ning avaliku- ja erasektori koostöö võimalustest ja raskuskohtadest.

Veebiseminar toimub 4. novembril kell 10:00-11:30 internetis Äripäeva veebiseminaride keskkonnas. Enne veebiseminari saadetakse registreerunud kasutajatele infomeil lingiga, mille kaudu pääseb enne seminari algust veebiseminari keskkonda.

Seminari on võimalik jälgida oma arvutist töökohal, kodus või mujal Teile sobivas kohas ning selle jälgimiseks on tarvis arvutit, internetiühendust ning mugavamaks kuulamiseks kõrvaklappe. Veebiseminari kestel on Teil võimalik esitada ka lektorile küsimusi, mille saate kirjutada vestluse kasti.

Veebiseminar on järelvaadatav kõigile registreerunutele kolme tööpäeva jooksul peale toimumist.

Pane ennast kirja SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785