Autor: Ehitusuudised • 6. september 2019

Algas konkurss Aasta ehitaja 2019

Eesti Ehitusettevõtjate Liit kuulutas välja konkursi „Aasta Ehitaja 2019“, mille tulemusena selgitatakse välja parim ehitusjuht, kelle tööle on andnud oma tunnustuse nii tema poolt juhitud ehitusobjekti tellija, arhitekt, projekteerija kui ka omanikujärelvalve teostaja.
Aasta ehitaja 2018 Jaano Tootsi.
Foto: Raul Mee, fotograaf

Konkursi eesmärk on propageerida ehitaja ametit ja tunnustada oma ala parimaid.

"Eelnevalt on Aasta ehitaja konkurssi korraldatud juba 10 aastat – seega on põhjust olla rõõmus ürituse elujõulisuse üle. Konkursist on aastatega saanud ehitusvaldkonnas traditsiooniline sündmus, mis tõstab avalikkuse ette aasta jooksul valminud huvitavamad, kvaliteetsemad ning keerulisemad ehitised ja nende ehitamisega seotud inimesed,“ kommenteeris Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevjuht Indrek Peterson.

Eelnevatel aastatel Aasta ehitaja tiitli võitnud

Tarmo Pohlak (2009) – Tallinki büroohoone ehitus

Tiit Joost (2010) – Ämari lennubaasi ehitus

Arvo Kirotus (2011) – Reoveepuhastusjaama biofiltri ehitustööd

Keit Paal (2012) – Tallinna Ülikooli Loomemaja NOVA õppehoone ehitustööd

Aivo Pedak (2013) – Viljandi Riigigümnaasiumi hoone ehitustööd

Ahto Aruvälja (2014) – Tondiraba jäähalli ehitustööd

Peeter Voovere (2015) – Tartu Pauluse Kiriku rekonstrueerimistööd

Tarmo Pohlak (2016) – Hilton Tallinn Park Hotelli ehitustööd

Valdo Rohtla (2017) – Balti Jaama Turu ehitustööd

Jaano Tootsi (2018) – Arvo Pärdi Keskuse ehitus

Aasta ehitaja 2019 tiitlile võib esitada nii pea- kui alltöövõtu projektijuhte, kelle juhitud ehitusobjekt on valminud ajavahemikul 2. oktoober 2018 kuni 1. oktoober 2019. Nominente saab esitada kuni 10. oktoobrini.

Aasta ehitaja 2019 konkurssi korraldab Eesti Ehitusettevõtjate Liit, mis kehtestab konkursi reeglistiku, nimetab žürii koosseisu ja korraldab žürii tööd.

Konkursi võitja kuulutatakse välja 27. novembril toimuval Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu, Eesti Ehitusinseneride Liidu ja Eesti Arhitektide Liidu koostöös korraldataval ehitussektori ühisgalal Ehitus 2020+ „Sild tulevikku“.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785