Autor: Peeter Kärp, Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liidu juhatuse esimees • 29. august 2019

T1 katus pürib maailma parimaks lamekatuseks

Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liit esitas viiendat korda toimuvale ülemaailmsele katuse- ja fassaadiehituse konkursile IFD Award 2019 Eestist kolm objekti. Kas auhind õnnestub taas Eestisse tuua, selgub 27. septembril.
T1 Mall of Tallinna katus.
Foto: IFD

Eestist kandideerisid maailma parima katuse tiitlile lamekatuse kategoorias T1 Mall of Tallinn, (katuseehitaja AS Maleko), metallkatuste kategoorias Arvo Pärdi Keskus (Eksklusiivehitus OÜ) ning Tartu mnt.24 korterelamu (AS Toode ).

Kokku esitati konkursile ligikaudu 90 objekti USA-st, Kanadast , Hiinast, Venemaalt ning mitmetest Euroopa riikidest. IFD esindajate kinnitusel on tegu rekordsuure osavõtuga ja auhinnale kandideerinud objektide tase oli väga kõrge, mutes hindamise keeruliseks.

Berliinis kogunenud rahvusvaheline žürii valis välja igast kategooriast neli nominenti. Objekte hindas sõltumatute ekspertide paneel koos IFD juhatuse esindajatega. Väljavalitute hulka pääses 28 lamekatuse kategoorias esitatud töö hulgast ka Maleko ehitatud T1 Mall of Tallinna katus.

Grand Prix-d kõigis neljas kategoorias kuulutatakse välja 27. septembri õhtul Edinburghis pidulikul IFD kongressi raames toimuval pidulikul galal.

Ülemaailmne katusemeistrite rahvuslike liitude ühendus IFD korraldab konkurssi viiendat korda. Konkursil saavad osaleda kahe viimase aastal jooksul valminud objektid.

Konkurss toimub neljas kategoorias – metallkatused, kaldkatused (peamiselt kivikatused), lamekatused ja fassaadid. Fassaadide kategoorias osalevad objektid, kus kasutatud tuulduvaid fassaadilahendusi, kuna nende ehitusega tegelevad tihti paralleelselt katuseehitusfirmad, klassikalised krohvi- ning tellisfassaadid nende alla ei kuulu.

Esimest korda toimus konkurss IFD Award 2011 aastal. Metallkatuste kategoorias võitis konkursi Nordecon AS- i ehitatud Ahhaa Keskus Tartus.

Vaata kõiki edasipääsenuid SIIT.

Tartu mnt. 24 metallkatus.
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785