Autor: Ehitusuudised • 14. august 2019

Kawe Plaza taha kerkib peagi Kawe City

Tallinnas Estonia puiestee ja Tatari tänava nurgale seitsmekorruselise büroohoone ehitamist lubav detailplaneering jõuab peatselt otsustamiseks linnavalitsuse istungile, kirjutas ERR.
Foto: Kawe

Detailplaneeringu seletuskirja järgi saab 0,32 hektari suurusele krundile ehitada büroohoone, kuhu võib projekteerida ruume ka toitlustusasutustele, kauplustele või muudele teenindusruumidele.

Arhitektuurikonkurss alale lahenduse leidmiseks korraldati 2014. aastal ja võidutööks valiti "Kawe City", mille autorid on Üllar Ambos, Pille Noole, Ioannis Lykouras ja Jaan Kuusemets DAGOpen OÜ-st.

Projekti järgi rajatakse Vabaduse väljaku äärde kaasaegne büroohoone suurusega 10 770 m2. Konkursil osales kokku 27 tööd, osalejaid oli ka Portugalist ja Taanist.

Lamekatusega hoonele tuleb seitse maapealset ja üks maa-alune korrus. Et hoone ei domineeriks Vabaduse väljaku ja Estonia puiestee äärse ajaloolise hoonestuse üle, on selle Estonia puiestee äärse osa suurim lubatud kõrgus määratud Pärnu mnt 15 / Tatari tn 2 ehk Kawe Plaza Estonia puiestee poolse kuuekorruselise osa kaitserinnatise järgi.

Kawe omandas kinnistu eesmärgiga algatada detailplaneering ning hoonestada kinnistu kaasaegse ärihoonega, sobitades selle Vabaduse väljaku äärsesse linnaruumi.

Detailplaneeringu algatamise käigus otsustati koostöös Tallinna Linnaplaneerimise Ametiga korraldada avalik arhitektuurikonkurss, leidmaks linnaruumi kujundamiseks parimat lahendust. Kosemaa sõnul koostatakse detailplaneeringu algatamiseks arhitektuurne eskiis peamiselt mahu määratlemise eesmärgil ning on hea, kui enne avalduse sisseandmist on leitud teatav ühine keel, vältimaks üllatusi. Kawe partneri ja juhatuse liikme Jaanus Kosemaa hinnagul jäädakse valitud hoone arhitektuuri juurde ka siis, kui alustakse ehitust.

Kawe põhitegevusala on pikaajalised investeeringud kinnisvarasse, peamiselt büroohoonetesse ja tööstuskinnisvarasse. Kawele kuulub nüüdsest 9 ärihoonet ja 8 tööstuskinnisvara objekti. Kawe on mahult üks suurimad ärikinnisvarainvestoreid Eestis, väljaüüritud portfelli suurus on 176 000 m2 koguväärtuses 144 miljonit eurot. Lisandub arendatav büroohoonete portfell ca 47 000 m2.

Loe pikemalt ERRist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785