Autor: kinnisvarauudised.ee • 7. juuni 2019

Londoni kõrghoone tippu rajatakse kogu katuse suurune bassein

Londonis on küpsemas erakordne projekt – 55 korruseline pilvelõhkuja koos kogu katust katva ujumisbasseiniga. Sisse ja välja hakkavad ujumishuvilised saama erilise tõstuktrepiga, mis kerkib basseini põhjast.
Servast serva katusebassein
Autor: Compass Pools

Maailma esimene servast-serva katusebassein annab linnale 360 kraadise vaatevälja. Infinity Tower nimeline hoone ehitatakse 55-korruseliseks, bassein asub seega maapinnast 200 meetri kõrgusel ja sinna sisse mahub 600 000 liitrit vett. Et tegu on Londoniga, tuleb vett mõistagi vajadusel soojendada.

Pole veel teada, kuhu pilvelõhkuja ehitatakse, sest esmatähtis oli basseini väljamõtlemine ja projekteerimine. Kui tavaliselt on bassein maja juures kõrvaltähtsusega, siis seekord ongi idee keskmes bassein ja sinna alla ehitame maja, räägivad bassini projekteerijad.

Kõige levinud küsimus ekstaravagantse ujula kohta on: kuidas peaks inimesed sinna sisse saama? Bassein ulatub üle terve katuse ning hoone välisküljele ei tule treppe, sest see rikuks vaate.

Basseini projekteerija Compass Pool disainer ja tehniline direktor Alex Kemsly selgitab, et inimesed saavad vette põrandast kerkiva spiraalse tõstuktrepi abil, mis tõuseb basseini põhjast, kui keegi tahab saada sisse või välja.

Loe lähemalt ja vaata veel fotosid

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785