Uudised
Ainult tellijale

Eesti digitaalne kaksik on lähiaja reaalsus

Täna tutvustati Tallinna Tehnikakõrgkoolis Eesti ehitatud keskkonna 3D kaksiku uuringu tulemusi ning arutleti selle üle, kuidas läbi ruumi andmete parema visualiseerimise kaudu muuta nii avaliku- kui ka erasektori teenuseid läbipaistvamaks ja tõhusamaks.

MKM-i ehitus- ja elamuosakonna digitaalehituse valdkonnajuhi Jaan Saare sõnul nähakse 3D kaksikus kõige suuremat kasu eelkõige ruumi muudatustega seotud tegevuste läbipaistvuse ja arusaadavuse tõstmisel. „2D joonise ja tekstilise kirjelduse põhjal on tihti raske ette kujutada, kuidas üks või teine ehitis tegelikult keskkonda muudab. Vaadates seda aga 3D pildil erinevatest vaatenurkadest, on võimalik aru saada, kuidas see olemasolevasse keskkonda sobitub,“ ütles Saar.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785