Äripäev • 14 mai 2019

Loata tegutsenud Lasnamäe asfalditehas suletakse

Asfalditehas tegutses ilma maakasutusloata  Foto: Postimees/Scanpix

Ilma kehtiva maakasutusloata tegutsenud ning ümbruskonna elanikke haisuga häirinud asfalditehas Lasnamäel Väo karjääris suleb keskkonnainspektsiooni nõudel 17. juunist uksed.

"Keskkonnainspektsioon ei näe, et asfalditehas suudaks praeguses asukohas ja olemasoleva tehnoloogiaga lõhnahäiringut vältida ning ettevõte on seda mõistes otsustanud oma tehase alates 17. juunist ära kolida ning samasse asukohta karjääris enam tagasi ei tulda," ütles Keskkonnainspektsiooni Harjumaa büroo juhataja Neeme Kass pressiteate vahendusel.

„Tootmise mõttes on praegune asukohavalik põhjendatud ja otstarbekas, kuid tehas paikneb karjääris liiga lähedal elumajadele ja seega on konflikt vältimatu,“ lisas Kass.

"Tulenevalt avalikkuse huvist lõpetame selles konkreetses kohas tootmise," ütles tehast käitanud Verston Ehituse juhatuse esimees Veiko Veskimäe ja avaldas lootust ametite tulevasele koostöövalmidusele tehasele uue asukoha leidmisel.

Ettevõtte tootmisprotsessi ja olemasolevaid lepinguid arvestades ei nõua Keskkonnainspektsioon tegevuse kohest lõpetamist ja on nõus ettevõtte pakutud tähtajaga ehk 17. juuniga, seda aga tingimusel, et tehas ei jätka tulevikus enam karjääris samas asukohas.

Ettevõte ei saa Väo karjääris praegusel asukohal jätkata ka seetõttu, et osaühingul Verston Ehitus puudub Peterburi tee 94 kinnisasjal maakasutusõigus ja maaomanik ehk Maa-amet peaks selleks andma eelnevalt omapoolse nõusoleku.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785