Uudised
Ainult tellijale

Ülemiste City arendajad investeerivad TalTechi professuuri ligi pool miljonit

Mainori initsiatiivil avab Tallinna Tehnikaülikool sügisest esmakordselt tuleviku linna professuuri, mida Ülemiste City linnaku arendajad kavatsevad rahastada järgmise viie aasta jooksul ligi poole miljoni euroga.

Mainori asutaja ja Ülemiste City käimalükkaja Ülo Pärnitsa kuju Ülemiste City´s.  Foto: Andras Kralla

TalTechi rektori Jaak Aaviksoo sõnul on tuleviku linna temaatika üheks ülikooli uurimisprioriteediks ja professuur inseneriteaduskonnas on plaanis avada juba sel sügisel. „TalTechi fookuses on erinevad targad asjad – iseauto, tark maja, tark kodu, tark linn – mida edendame koostöös partneritega Eestis ja kaugemalgi. Selles mustris on tähtsal kohal Mainoriga koostöös asutatav Tuleviku Linna Professuur, mis peaks looma sünergia Ülemiste City ja TalTechCity vahele,“ ütles Aaviksoo. Selleks on tehnikaülikoolil hetkel käimas rahvusvahelisel tasemel professori otsinguid ning rektori sõnul on paar väga tugevat kandidaati uuele kohale ka olemas.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785