Urve Vilk • 24 aprill 2019
Uudised
Ainult tellijale

Peeter Parre: vähempakkumine projekteerimises on kuritegelik

Seni kuni projekteerimises toimub vähempakkumine, on vähe lootust, et hoonete energiatõhusus sedavõrd põhjalikult läbi mõeldaks, nagu vaja oleks. “Vähempakkumine on kuritegu, kõige kallim on mõtlemine ja seda ei taha keegi kinni maksta,” rääkis IB Aksiaal juhataja ja Eesti Kütte- ja Ventilatsiooniinseneride Ühenduse eestseisuse liige Peeter Parre konverentsil Säästlik Hoone 2019.

Peeter Parre   Foto: Eiko Kink

Peeter Parre sõnul sõltub hoone energiatõhusus palju tellijast ja sellest, kui palju ta on sellesse valmis panustama. “Ehkki kiputakse rääkima rohkem nõuetest liginullile, peitub põhjus tellija rahakotis, liginullnõuetega on läinud nõuded lihtsalt veidi karmimaks,” märkis ta.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785