Autor: Lennart Käämer • 22. aprill 2019

Ehitusmaavarade kriis hiilib lähemale

Ehitussektori soodne pärituul on toonud kaasa ka ehitusmaavarade suurenenud tarbimise, viimane omakorda põhjustab muret maavarade varustuskindluse pärast. Kõige perspektiivikamate varudega Harku ja Jõelähtme vallad ei soovi lasta oma elukeskkonda kaevanduste laiendamistega reostada, pealegi on ühe kaevanduse territooriumile plaanitud hoopis riiklik kaitseala.

Viimase ülevaate maavarade varustuskindlusest olukorrast Harjumaal annab Eesti Geoloogiateenistuses 2018. aastal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tellimusel valminud uurimistöö „Ehitusmaavarade levik, kaevandamine ja kasutamine Harju maakonnas“.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785