Autor: Ehitusuudised • 3. mai 2019

Omanikujärelevalve kui ehitise tellija parem käsi

Ehitise omanikud avastavad omanikujärelevalve tagamise kohustuse sageli alles ehitamise alustamisel. Omanikujärelevalve näol ei ole tegu seadusandja poolt omanikule pandud täiendava tüütu kohustusega: omanikujärelevalve tõhus rakendamine võimaldab kaitsta omanike huve ehitusprotsessis ning annab omanikule võimaluse saada pidevalt ehitusalast pädevat nõu.

Samas võib ebapiisava omanikujärelevalve korral tekkida tõsiseid probleeme näiteks kasutusloa taotlemisel.

15. mail toimuval veebiseminaril "Omanikujärelevalve kui ehitise tellija parem käsi" räägib Ehitusekspertiisibüroo OÜ juhataja Teet Sepaste, millal ja kuidas valida omanikujärelevalve tegija; mida omanik peab tegema ja teadma seoses omanikujärelevalve tegevuse õigusliku regulatsiooniga ja milliseid praktikas esinevaid vigu vältida.

Teet Sepaste on riiklikult tunnustatud kohtuekspert. Ta on üle 20 aasta juhtinud Ehitusekspertiisibürood ning viimased 15 aastat regulaarselt koolitanud ehitusvaldkonna spetsialiste erinevatel teemadel, millest üheks on olnud ka omanikujärelevalve tegevus.

Sepaste on olnud ise pidevalt tegev ka omanikujärelevalvena. Tema suuremad järelevalve objektid on olnud Riia Swedbanki peahoone, Tornimäe kaksiktornid ja Tammsaare Ärikeskus. Samuti on ta pidevalt teinud korterelamute ehituste omanikujärelevalvet, viimaseks suuremaks projektiks on Staadioni tänava korterelamud.

Veebiseminar toimub 15. mail kell 13:00-15:00 internetis Äripäeva veebiseminaride keskkonnas. Enne veebiseminari saadetakse registreerunud kasutajatele infomeil lingiga, mille kaudu pääseb enne seminari algust veebiseminari keskkonda.

Seminari on võimalik jälgida oma arvutist töökohal, kodus või mujal Teile sobivas kohas ning selle jälgimiseks on tarvis arvutit, internetiühendust ning mugavamaks kuulamiseks kõrvaklappe. Veebiseminari kestel on Teil võimalik esitada ka lektorile küsimusi. Veebiseminar on järelvaadatav kõigile registreerunutele 3 tööpäeva jooksul peale toimumist.

Pane ennast kirja SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785