Autor: Ehitusuudised • 1. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab Rail Balticu põhiliini projekteerimine Pärnu-Rapla lõigul

Rail Balticu ühisettevõtte RB Rail esindajad sõlmisid reedel Tallinnas lepingu Hispaania firma IDOM Consulting, Engineering, Architecture esindajatega Pärnu-Rapla raudteelõigu projekteerimiseks. Tegemist on esimese Rail Balticu põhiliini projekteerimislepingu sõlmimisega.

Leping puudutab 71-kilomeetrist lõiku Rapla maakonnapiirist Tootsini Pärnumaal, teatas RB Rail.

Lähtuvalt eelprojekist on lõigule plaanis rajada 13 maanteeviadukti, üheksa raudteeviadukti, üheksa ökodukti ja neli raudteesilda. Sõlmitud lepingu summa ilma käibemaksuta on 6,8 miljonit eurot.

Järgmise 24 kuu jooksul projekteerib IDOM koos Eesti ettevõttega Skepast & Puhkim OÜ raudtee aluskonstruktsiooni, pealisehituse ja sellega seotud tsiviilrajatised. Teenus hõlmab kohapealseid uurimusi, toimeväärtuse kujundamist, projekti põhjalikku väljaarendamist ning üksikasjalikku tehnilist projekteerimist.

RB Rail AS tegevjuhi Timo Riihimäki sõnul on projekteerimistegevuste alustamine põhiliinil märgilise tähendusega kõigile Rail Baltica projekti kaasatud partneritele.

"RB Rail AS on läbi viinud eduka rahvusvahelise hankemenetluse ja oleme valmis alustama projekteerimistöödega," ütles Riihimäki.

Praeguseks on algatatud seitse detailse tehnilise projekteerimise hanget 11-st, mis katavad 57 protsenti kogu Rail Baltica raudteetrassi pikkusest. Eestis on tehnilise projekteerimise hanked käimas terve trassi ulatuses ehk Eesti-Läti piirist Tallinnani. Lätis ning Leedus on seevastu algatatud kaks detailse projekteerimise hanget neljast.

Insenerifirmal IDOM Consulting, Engineering, Architecture, S.A.U. on rohkem kui 20-aastane kogemus tava- ja kiirraudteede projekteerimisel Euroopas ning Ameerika Ühendriikides. IDOM on olnud kaasatud kiirraudtee projektidesse Hispaanias, Poolas ja Rootsis. Kokku töötab ettevõttes 3000 inimest 40 kontoris üle maailma.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785