2017. aastal pälvisid Noore Arhitekti preemia Sille Pihlak ja Siim Tuksam.   Foto: Reio Avaste

Noore Arhitekti preemiat ihaldab seitse nominenti

Eesti Arhitektide Liidu Noore Arhitekti preemiale on esitatud seitse kandidaati. Juba üheksandat korda toimuva konkursi võitja kuulutatakse sel aastal välja auhinnatseremoonial 28. märtsil Kumus.

“Noore arhitekti konkursil kandideerivad ehitiste kõrval tekstid, projektid, näitused ja õppetegevus. Lisaks “kavandamisele” on oluline “avaldamine”, “juhendamine”, “praktiseerimine”, “korraldamine” jne. Seega laiemalt on kaalumisel nominendi panus ja tähendus arhitektuuripildis, tema taotlus ja jälg teel parema elukeskkonna ja ruumi poole,” sõnas Eesti Arhitektide Liidu president Katrin Koov.

“Noorte arhitektide jäljed on tavaliselt otsivalt julged ja mängulised, mõnda ehk rabavad, samas paljudele ootamatult tihti selge idee ja teostusega, tuge ja inspiratsiooni pakkuvad,” märkis Koov.

Noore Arhitekti preemiale kandideerivad sel aastal Tõnis Arjus, Johanna Jõekalda, Rebecca Pütsep, Laura Linsi ja Roland Reemaa ning lisaks kolm bürood: b210 (Mari Hunt, Aet Ader, Kadri Klementi, Karin Tõugu), KAOS arhitektid (Margit Aule, Margit Argus) ning KUU arhitektid (Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla).

Noore Arhitekti preemia võitja valitakse kuni 40-aastaste Eestis elavate ja töötavate, arhitektide liidu või selle noortesektsiooni kuuluvate arhitektide või kollektiivide seast. Sel kümnendil on Noore Arhitekti preemia pälvinud Hanno Grossshmidt (2010), Villem Tomiste (2011), Veronika Valk (2012), KOKO arhitektid (2015), Sille Pihlak ja Siim Tuksam (2017).

Käesoleva aasta žüriisse kuuluvad arhitekt ja Delfti Tehnikaülikooli arhitektuuriprofessor Klaske Havik, arhitekt ja Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskonna dekaan Andres Ojari, arhitekt ja NAP 2017 laureaat Siim Tuksam arhitektuuribüroost PART, kunstigalerii Temnikova & Kasela galerist Olga Temnikova ning LHV Grupi nõukogu liige, ettevõtja ning Noore Arhitekti preemia rahastaja Heldur Meerits.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785