Autor: Ehitusuudised • 8. märts 2019
Kokkupandavate ehitiste tootmine Harmetis.
Autor: Andres Haabu

Ilmus kokkupandavate ehitiste tootjate kvartaliraport

Äripäeva Infopangal valmis kokkupandavate ehitiste tootjate kvartaliraport 2018. aasta viimase kvartali analüüsiga. Kvartaalne raport annab täieliku ülevaate valdkonna ettevõtete konkurentsivõimest.

"Alustasime mullu valdkonna konkurentsiraportite koostamist ja see leidis lugejate sooja vastuvõtu. Suutsime näidata valdkonna pikaajalisi trende ja jälgida üksikute ettevõtete liikumisi. Sellisel põhjalikul turuülevaatel on kindlasti oma koht, kuid paratamatult jääb see analüüs nn pildiks tahavaatepeeglis," ütles Äripäeva peadirektori asetäitja Toomas Truuverk.

"Valdkonna kvartaliraportiga toome esimest korda taolise turuülevaate peaaegu reaalaega. Või siis ütleme, et vähemalt küljepeeglisse. Kvartaliraport on suurepärane materjal saamaks pilti lähimatest konkurentidest või peamise koostöövaldkonna ettevõtetest."

Valdkonna kvartaliraport baseerub Eesti Maksu- ja Tolliameti poolt kogutud ja avaldatud ettevõtete 2017. ja 2018. aasta kvartalipõhistele äriandmetele, Äriregistri ja Statistikaameti informatsioonile ning ettevõtjate hulgas läbi viidud küsitlustele.

Raport hõlmab kokkupandavaid metallehitisi tootvaid ettevõtteid, kokkupandavaid puitehitisi tootvaid ettevõtteid ja kokkupandavaid betoonehitisi tootvaid ettevõtteid. Kokkupandavate ehitiste tootmises on hetkel Eestis aktiivsed 116 ettevõtet, kelle aastakäive küünib üle 100 000 euro. Viimase aastaga on sektorisse lisandunud 20 ettevõtet, neist viimases kvartalis 8.

Analüüsitud on ettevõtete viimase kvartali majandusnäitajaid, mille põhjal on välja toodud valdkonna arengutrendid ja ettevõtete pingeread. Kvartaliraportist leiad kõige uuemad finantsandmed, eksperdi kommentaari valdkonna hetkeseisule, valdkonna trendid, ettevõtete reitingud ja valdkonna uudislindi.

Kvartaalsed raportid ilmuvad kord kvartalis. Viiest raportist koosneva paketina tellides tuleb tellimusele kaasa ka sügishooajal ilmuv konkurentsiraport, kus on analüüsitud valdkonnatrende vastavalt laekunud majandusaasta aruannetele.

Soeta raport SIIT.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785