Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 6. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn algatas kesklinna linnaosa üldplaneeringu

Foto: Reuters/Scanpix
Tallinna Linnavolikogu algatas kesklinna linnaosa üldplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise, millega ajakohastatakse ja täpsustatakse 2001. aastal kehtestatud Tallinna üldplaneeringut ja Kesklinna linnaosas kehtivaid teemaplaneeringuid.

Kesklinna linnaosa üldplaneering hõlmab kogu Kesklinna linnaosa territooriumi. Planeering ajakohastab ja täpsustab 2001. aastal kehtestatud Tallinna üldplaneeringut ja Kesklinna linnaosas kehtivaid teemaplaneeringuid „Tallinna Kesklinna miljööväärtuslike hoonestusalade piiride ning kaitse- ja kasutamistingimuste määramine” ja „Kõrghoonete paiknemine Tallinnas“.

Üldplaneeringu eesmärk on määratleda Kesklinna linnaosa ruumilise arengu põhimõtted ja suunised ehitustegevuseks, luua elamisväärne, funktsionaalselt mitmekesine, sidus ja konkurentsivõimeline keskus, tugevdada kesklinna identiteeti merelinnana  ning kavandada kasutajagruppide liikumisvajadusi arvestav mugav kesklinlik tänavavõrgustik.

Kesklinna linnaosa hõlmab endas väga eriilmelisi piirkondi – mereäärne ala koos sadamaga, vanalinn, südalinn, kõrghoonete kvartalid, puitasumid, endised tööstuspiirkonnad, paneelelamute kvartalid, Ülemiste järv, osaliselt Rae valla territooriumile ulatuv Mõigu asum ja Aegna saar.

Kesklinna linnaosa pikaajaline areng on suunatud mitmekesise ja inimmõõtmelise linnaruumi kujundamisele, kus eriilmelised piirkonnad säilitavad oma identiteedi ja moodustavad ruumiliselt loogilise terviku. Soodustada tuleb elanike arvu kasvu ja erinevate maakasutusfunktsioonide koostoimimist, transpordivajaduse vähendamist ning väikekaubanduse elavdamist.

Üldplaneeringu lahenduse välja töötamisel tuleb tagada  planeeringuga hõlmatava ala sidusus ümbritsevate aladega nii funktsionaalses kui ka ühendusteede osas.

Üldplaneeringu koostamisega paralleelselt viiakse läbi planeeringu elluviimisega kaasnevate mõjude osas keskkonnamõju strateegiline hindamine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785