Autor: Ehitusuudised • 1. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Nordeconi juhatuse esimees Gerd Müller.
Foto: Indrek Susi

Nordecon: digilahendused on täna suurim väljakutse

Tänavu tähistab 1989. aastal SRV Eesti Ehituse nime all asutatud ehituskontsern 30. tegutsemisaastat. Nordeconi juhid peavad hetkel suurimaks väljakutseks ehitussektoris kõiki protsesse hõlmavate digilahenduste kasutuselevõttu.

„Nordecon on 30 tegevusaasta jooksul kindlasti jätnud olulise jälje Eestimaa pinnale: kui paneksime kaardile lipukesi, kuhu oleme ehitanud Eesti arengule olulisi hooneid, rajatisi või teid, saaks üsna ühtlaselt kaetud kaardi,“ ütles Nordeconi juhatuse esimees Gerd Müller.

„Selle 30 aastaga on ehitusvaldkond kahtlemata palju arenenud. Täna seisame nagu iga teinegi valdkond silmitsi digitaliseerimisest tuleneva kasu ja pingutustega: et saada paremaid tulemusi, tuleb muuta ja muutuda. Ehitusprotsesside digitaliseerimine on väga mahukas, kuna hõlmab kõike alates projektidest kuni valmisehitise halduseni. Täna juba on teadlikke tellijaid, kes mõistavad, kuidas digilahendused võimalusi avardavad ja efektiivsust suurendavad. Mul on hea meel, et oleme saavutanud sellel alal tugeva professionaalse taseme.“

„Ehitaja jaoks tähendab mudelprojekteerimine paberivabasid projekte ja paremat planeerimist, mis omakorda tähendab vähem möödalaskmisi ja ümbertegemist. Nordeconis pole olnud juba ammu ühtki projekti, kus poleks 3D-mudeleid üldse kasutatud. Esimese 100% paberivaba projekti – Haabersti ristmiku – lõpetasime edukalt möödunud aastal. Tellija jaoks toob digivõimaluste kasutamine parema mõistmise kogu protsessist ja ehitusobjektist, aga ka mugavama ja ülevaatlikuma kulude haldamise,“ lisas Gerd Müller.

Nordeconi kontsernis saab tööd kokku rohkem kui 700 spetsialisti, valdkonna turuosa on Eestis umbes 10%. „Nordeconist on teinud valdkonnaliidri meie pikaajaliste kogemustega inimesed ning mitmekesised teadmised ehitusspetsiifikast. Teeme koostööd nii TKTK kui TalTechiga, et koolitada ja leida üles parimad noored, kellel on huvi Eesti ehitusvaldkonda panustada ja edasi arendada,“ rääkis Nordecon ASi juhatuse liige Ando Voogma.

„Nordecon on saanud 30aastase tegevuse jooksul ka palju auhindu: meid on tunnustatud nii atraktiivseks tööandjaks olemise, kvaliteetselt ja hästi ehitatud hoonete kui heade projektide ja silmapaistvate töötajate eest.“

Nordeconi kontsern tegutseb lisaks Eestile Rootsi, Soome ja Ukraina turul. Rootsis osutatakse peamiselt elamute ja mitteeluhoonete ehitusteenust. Ukrainas tegutseb Nordecon eratellijatele suunatud ehituse peatöövõtu ja projektijuhtimisega hoonete valdkonnas. Kontserni tegevus Soome turul on keskendunud seni peamiselt betoonitööde alltöövõtule, kuid möödunud aastate kogemusele tuginedes alustatakse ettevalmistustöödega, et laiendada tegevust ka peatöövõtuturule.

Kontserni 2017. aasta konsolideeritud müügitulu oli 231 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785