Autor: Ehitusuudised • 29. jaanuar 2019
Autor: Tallinna Linnavalitsus

Tallinn jageleb Eesti Raudteega maatüki üle

Eesti Raudtee soovib Skoone bastioni naabruses asuva Suurtüki 12 kinnistu enampakkumisel erastada, maatükki endale ihkav linnavalitsus ähvardab võimalikku ostjat rangete ehituspiirangutega.

Eesti Raudtee soov Skoone bastioni naabruses asuv Suurtüki tn 12 kinnistu enampakkumisel erastada kahjustab linna huve arendada suure ajaloolise väärtusega piirkond terviklikult kasutatavaks puhkealaks, leiab Tallinna abilinnapea Andrei Novikov.

„Tallinna linnavalitsus on seadnud eesmärgiks kujundada Skoone bastionist ja seda ümbritsevast alast terviklik aktiivselt kasutatav avalik linnaruum,“ rõhutas abilinnapea Andrei Novikov. „Oleme teada andnud, et linn on avalike huvide täitmise eesmärgil huvitatud Suurtüki tn 12 kinnistu ja sellel asuvate ajalooväärtuslike hoonete omandamisest, ühtlasi ka viidanud, et kinnisvaraarenduse seisukohalt on selle kinnistu soetamine eraomaniku jaoks perspektiivitu. Sellele vaatamata kavatseb Eesti Raudtee teha uue katse see avalikul enampakkumisel maha müüa.“

Eesti Raudtee katse müüa Suurtüki 12 asuv kinnistu enampakkumisel 3 miljoni eurose alghinnaga kukkus läbi, kuna tähtajaks ei tehtud ühtegi pakkumist. Eesti Raudtee lükkas ettepaneku kinnistu Tallinna linnale võõrandada tagasi ning kavatseb kinnistu madalama alghinnaga uuesti enampakkumisele panna.

Kinnisvaraarenduse seisukohalt perspektiivitu?

Tallinna linnavalitsus on võimalikke ostjaid informeerinud, et ei anna kinnistu uutele omanikele nõusolekut sinna täiendavat ehitusmahtu kavandada, samuti jääks tulevasele omanikule kohustus ehitised korrastada.

Skoone bastioni ja trammitee vahel asuval Suurtüki tn 12 kinnistul paiknevad kahekorruseline remonditöökoda ja pumbajaam. Kinnistu asub Tallinna vanalinna muinsuskaitsealal ja sellele rakenduvad ranged muinsuskaitsealased piirangud.

„Selge on see, et ostjale see kinnistu suurt tulu ei tõota, suure tõenäosusega ei teeni see kinnistu tagasi isegi sellele tehtud kulusid,“ lisas Novikov. „Tallinna linn on selle kinnistu ostmisest huvitatud ning tegi ka nõukogule mõistliku ettepaneku. Kahjuks ei andnud nõukogu oma heakskiitu tegevjuhtkonnaga eelläbirääkimistel saavutatud kokkuleppele.“

Novikov nentis, et paraku on teada mitmeid sellelaadseid juhtumeid, kus riigiamet või riigile kuuluv ettevõte müüb ostjale põhjendamatuid lootusi andes maha kinnisvaraarenduse seisukohalt perspektiivitu maatüki.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688