Uudised
Ainult tellijale

Raivo Rand: keegi pakub alati madalat hinda

Foto: Raul Mee

Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juht Raivo Rand rääkis mullu novembris toimunud Eesti ehituskonverentsil, et üheks sektorit puudutavaks probleemiks on ehitushinnad ehk riigihankeid vaadates võib öelda, et alates 2007. aastast valitseb tendents, et alati pakub keegi eriti madalat hinda.

Eratellijaid kirjeldades nentis Rand, et on küll ka asjatundlikke tellijaid, ent tihti näeb olukorda, kus majaehitusmõttega tellitakse projekt ja võetakse ette kuus-seitse ehitajat, keda kolmveerand aastat pakkumiste ja ümbertegemistega jooksutatakse. “Siis aga – kolmveerandi aasta pärast, kusjuures tähtaeg on jäänud ikka samaks, kui on lauas kolm pakkumist, tunduvad need tellija jaoks tema mõttes liiga kõrged. Nii et ta jookseb mööda linna ja otsib ehitajat, kes ehitaks odavamalt, aru saamata, et soovitud kujul maja ta odavalt ei saa ja ka tähtaeg venib,” kirjeldas ta.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785