Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 24. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raivo Rand: keegi pakub alati madalat hinda

Foto: Raul Mee
Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juht Raivo Rand rääkis mullu novembris toimunud Eesti ehituskonverentsil, et üheks sektorit puudutavaks probleemiks on ehitushinnad ehk riigihankeid vaadates võib öelda, et alates 2007. aastast valitseb tendents, et alati pakub keegi eriti madalat hinda.

Eratellijaid kirjeldades nentis Rand, et on küll ka asjatundlikke tellijaid, ent tihti näeb olukorda, kus majaehitusmõttega tellitakse projekt ja võetakse ette kuus-seitse ehitajat, keda kolmveerand aastat pakkumiste ja ümbertegemistega jooksutatakse. “Siis aga – kolmveerandi aasta pärast, kusjuures tähtaeg on jäänud ikka samaks, kui on lauas kolm pakkumist, tunduvad need tellija jaoks tema mõttes liiga kõrged. Nii et ta jookseb mööda linna ja otsib ehitajat, kes ehitaks odavamalt, aru saamata, et soovitud kujul maja ta odavalt ei saa ja ka tähtaeg venib,” kirjeldas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785