Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 24. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rail Baltica ehitus võib alata juba tänavu

Rail Balticu põhitrassil algavad ehitustööd järgmise aasta lõpus või ülejärgmise alguses ning trass peaks valmima aastaks 2026, kinnitasid kolme Balti riigi esindajad pressikonverentsil. Osa Rail Balticuga seotud ehitusest võib alata ka juba sel aastal.

"Ehitustööd põhitrassil algavad 2020.-2021. aastal erinevates sektsioonides igas riigis. Alustame pealiinil pealisehitusega. Alates 2021.-2022. aastast alustame signalisatsiooni ning elektrifitseerimise projekteerimis- ja ehitustöid. Plaani kohaselt peaks reisi- ja kaubarongide liiklus algama 2026," rääkis Degutis.

Eestis soovitakse kuulutada esimene ehitushange välja sel aastal.

"2019. aastal oleme maanteeametiga koostöös esimest ehitushanget läbi viimas ja loodame et lähiajal saab see hange ka ehituslepinguks formuleeritud," ütles Rail Baltic Estonia juht Riia Sillave. "Maanteeamet ehitab Tallinna ringtee rekonstrueerimise projekti raames välja ka Rail Balticu jaoks vaja mineva maanteeviadukti."

Läti esindaja Andris Linužs mainis probleemina ehitushindade kallinemist, mis võib kogu projekti hinda tõsta.

Loe pikemalt ERR-ist.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785