Autor: Ehitusuudised • 16. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna kesklinna kerkib 20 miljoni eurone tervisemaja

Tallinna kesklinnas Veerenni asumis algasid erameditsiini ettevõtetele mõeldud 8-korruselise Pharma Plaza ehitustööd, mille kogumaksumus ulatub üle 20 miljoni euro. Ankurrentnik Confido avab 2020. aasta suvel valmivas tervisemajas Põhjamaade moodsaima erameditsiinikeskuse.
Foto: Pharma Plaza

Tervisemaja arendava Pharma Plaza OÜ üks omanikke Tarmo Laanetu, ütles, et ehitatav hoone on teine etapp visioonist rajada Veerenni asumisse Eesti suurim ja kaasaegseim erameditsiinilinnak. Linnaku esimene maja, 2016. aasta suvel valminud Veerenni Tervisekeskus, on tänaseks väga edukalt käivitunud ning ka uue tervisemaja ligikaudu 10 000 ruutmeetri suurusest kogumahust on tänaseks lepingutega kaetud juba veidi üle poole.

Kaheksakorruseline Pharma Plaza valmib Tallinna ühes kiiremini arenevas Veerenni asumis 2020. aasta suvel. Päikesekollektoritega ja targa maja lahendusega varustatud B-energiaklassi hoones on tervishoiuettevõtete päralt üle 10 000 ruutmeetri netopinda. Tänu maa-alusele parkimiskorrusele ja mahukale parkimismajale on Pharma Plaza kasutuses üle 300 autokoha. Hoone arhitekt on Rein Murula ning ehitajaks Rand & Tuulberg.

Pharma Plaza OÜ juhatuse liikme Fredrik Gyllenhammari sõnul on spetsiifiliste nõudmiste tõttu terviseteenuste osutamiseks sobilikke ruume Tallinna kesklinna piirkonnas siiani vähe.

“Ühiskonna jõukuse kasv ning võimalus suunata teenuseid vastavalt patsiendi vajadustele on andnud tõuke eratervishoiusektori kiirele arengule. Samas napib muidu võimsalt areneval Tallinna kinnisvaramaastikul valdkonna ettevõtetele terviklahendusi ning näeme selle järele turul väga selget vajadust,” sõnas ta.

Arendaja on sõlminud ankurrentniku lepingu Confido Healthcare Groupiga.

Confido avab uues majas rohkem kui 3000 ruutmeetril pere-, üld- ja eriarstiabi ning päevakirurgia teenuseid pakkuva Confido Erameditsiinikeskuse, Confido Vaimse Tervise Keskuse, Confido Sõltuvusravikeskuse, töötervishoiu ekspertkeskuse Juno Tervis ning radioloogiateenuste ettevõtte Nordic Imaging.

Pharma Plaza OÜ investoriteks on Rootsi päritolu kinnisvaraarendaja Galjaden Fastigheter AB ja Global Estate Partners OÜ.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785