Autor: Ehitusuudised • 15. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: KOKO Arhitektid

Skyon sai ehitusloa

Tallinna südamesse Maakri tänavale arendatavale pilvelõhkujale Skyon väljastati ehitusluba. Kaks aastat kestev ehitus algab selle aasta esimeses kvartalis.

Aadressile Maakri 30 kerkiva 26-korruselise Skyoni kõrgus maapinnast saab olema 95 meetrit, mis teeb sellest piirkonna ühe kõrgeima hoone.

Capital Milli ehitusjuhi Silver Neemelo sõnul on ehitusluba kauaoodatud rõõmusõnum, mis võimaldab ambitsioonika kõrghoone rajamisega algust teha.

„Eeltööd Skyoni ehitamise alustamiseks on lõpusirgel ja lähikuudel oleme valmis ehitusega alustama,“ ütles Neemelo. „Sügisel viisime tulevase pilvelõhkuja kohal läbi arheoloogilised väljakaevamised, kus tuli päevavalgele 17. sajandist pärit haruldasi münte, pandlaid, sõrmuseid ja teisi esemeid. Katsime sellega väikse lünga pealinna ajaloos ning nüüd oleme valmis võtma silmapaistva koha Tallinna siluetil.“

Skyon ehitatakse keskkonnasäästlikkust tõendava sertifikaadi LEED Gold nõuete järgi.

Energiatõhus hoone on projekteeritud ja rajatakse järgides mudelprojekteerimise ehk BIMi (building information modelling) metoodikat.

„Tornimäe on asukohana eriline ja prestiižne, mis seab igale uuele hoonele kõrged ootused. Meie ambitsioon on neile mitte ainult vastata, vaid tuua siia kvaliteet, mis kujuneks uueks standardiks,“ lisas Neemelo.

Skyoni eripäraks on erikujulised, erineva suuruse ja paigutusega aknad, mis nii eksterjööris kui ka interjööris annavad dünaamilise tulemuse, tagades samas ka energiatõhususe. Leed-valgusribad fassaadielementide vahel loovad pimedal ajal efektse kuvandi. Maakri ja Tornimäe tänava nurgal olev 11,5 meetrit kõrge peasissepääs ja esinduslik fuajee ulatub läbi kolme korruse.

Maja üüripind on kokku 8200m2. Hoone arhitektuurse lahenduse autor on KOKO Arhitektid.

Capital Mill OÜ asutati 2008. aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Balti riikides asuvatesse ärihoonetesse ning suurendada nende väärtust kinnisvarajuhtimise abil.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785