Autor: Ehitusuudised • 9. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: Bauroc

Bauroci ettevõtted ühinesid

Roclite ja Bauroc International ning Bauroc kui ühendav ühing andsid teada, et alates 2. jaanuarist ühendatakse Roclite ja Bauroc International Baurociga. Ühinemise põhjuseks on püüd kontserni struktuuri lihtsustada.

Ühinemise tulemusel lõpeb Roclite OÜ ja Bauroc International AS-i tegevus ning Bauroc AS saab Roclite OÜ ja Bauroc International AS-i õigusjärglaseks.

Ühinemise tulemusena jätkab Andja ja Ahtme poorbetoontoodete tehaste opereerimist omanikettevõttena Bauroc AS. Tooteid valmistatakse ka edaspidi nii „bauroc“ kui „ROCLITE“ kaubamärgi all. Seoses ühinemisega lähevad Bauroc AS-le üle Roclite OÜ ja Bauroc International AS-i lepingulised õigused ja kohustused.

"Bauroc International kontserni kuulus varem viis ettevõtet, millest kaks on poorbetoontoodete tootmisega tegelevad tütarfirmad Eestis ning ülejäänud edasimüügiga tegelevad ettevõtted Soomes, Lätis ja Leedus. Bauroci tehas Andjas toodab bauroc kaubamärgi all juba aastast 2001, 2017. aastal omandas kontsern ROCLITE kaubamärgi all tegutsenud tootmisüksuse Ahtmes. Peale uue tehase integreerimist tundus loogiline koondada mõlemad Eesti tootmisüksused ühe ettevõtte alla. Samuti otsustasime ühendada Bauroc Internationali kui emaettevõtte, mis toimis peamiselt valdusfirmana ning ei tegelenud aktiivse majandustegevusega," selgitas Bauroci juhatuse liige Ivar Sikk.

Välismaal asuvate tütarfirmade osalused liiguvad samuti Bauroc AS omandusse. Ühinemine aitab vähendada halduskoormust ja muudab ettevõtte toimimise efektiivsemaks.

Ettevõtete ühendamine ei too kaasa põhimõttelisi muudatusi igapäevases majandustegevuses.

"Müügitegevus on toimunud ka siiani läbi ühe ettevõtte, milleks on Bauroc," ütles Sikk.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785