Autor: Ehitusuudised • 6. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erinevad kompetentsid BIM valdkonnas

Foto: theagilityeffect.com
Ehitusinfo modelleerimine ja haldamine leiab nüüdisaegses projekteerimis- ja ehitusprotsessis üha enam kasutust. Peale inseneri ja arhitekti erialaste oskuste on olulised ka erialaülesed üldised oskused. Üks selliseid olulisi oskusi on oskus ehitise digitaalset infomudelit kasutada, luua ja selle loomist juhtida.

Muutus projekteerimismaastikul toimus üle kahekümne aasta tagasi, kui pliiatsijoonis asendus CAD-joonistega. Nüüd on toimumas uus muutus, kus kahemõõtmeline projekteerimisprotsess on asendunud kolmemõõtmelise projekteerimisega ja projekteeritud hoone osad sisaldavad infot soojusläbivuse, geomeetria, massi, maksumuse, tootja jne kohta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785