Toetus Rail Baltica ehitamisele on tõusnud

Uuringufirma RAIT Faktum & Ariko arvamusuuringu kohaselt pooldab Rail Baltica kiiret raudteeühendust 57 protsenti Eesti elanikest. Elanikkonna toetus Rail Balticu projektile on kevadiselt 52 protsendilt kasvanud 57 protsendile.

Mittetoetajate hulk vähenes eelmise uuringuga võrreldes kahe protsendipunkti võrra 31 protsendini küsitletutest. Nende inimeste arv, kellel puudub seisukoht, on langenud seniselt 15 protsendilt 12 protsendile.

Keskmisest enam toetavad projekti inimesed, kellel on kiire rongiga sõidukogemus (toetus 68%). Toetus kasvab koos haridustasemega – enim on Rail Baltica projektil toetajaid kõrgharitud elanikkonna seas (67%). Vanuserühmadest on projekti suhtes positiivsemalt meelestatud 15-29- ning 30-49-aastased inimesed, mõlemad 60 protsendiga.

Rail Baltica ühenduselt oodatakse jätkuvalt enim odavamaid, kiiremaid ja mugavamaid ühendusi Euroopaga ja üldist head mõju majandusarengule. Arvamust Rail Baltica kohta mõjutavad küsitletute hinnangul peamiselt projekti tasuvus, aga ka raudtee rajamisega seotud keskkonnaküsimused.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed