Autor: Ehitusuudised • 1. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arhitekt Jason Hilgefort: maailma arhitektuuri mõjutab nüüd Hiina

Foto: prostir.ua
“Mind intrigeerib praegu enim, kuidas uued ja arenevad tehnoloogiad ning infrastruktuurid mõjutavad linnade ehitust ja meie eluolu — sel kõigel hakkab olema üha suurem mõju. Arhitekti ja linnaplaneerijanana on mind frustreerinud, kui enne tulemuse nägemist peab ootama 20 aastat. Hiinas on teisiti,” ütleb arhitekt Jason Hilgefort.

Jason Hilgefort on FUTURE+ ja Aformal Academy asutajaliige ning Land+Civilization Compositionsi kaasasutaja. Tema projektide fookus on võimalikel tulevikustsenaariumidel, mida nüüdistehnoloogia, rahvusvahelised suhted ja kliimamuutused võivad meie linnaplaneerimises esile kutsuda. Hilgeforti juhitud mõttekojad tegutsevad nõuandjatena suurlinnades, nagu Hongkong ja Shenzhen Hiinas, ning kiirelt arenevates Euroopa pealinnades. Hilgefort õppis linnaplaneerimist ja disaini Cincinnati ülikoolis (USA) ja arhitektuuri Briti Columbia ülikoolis Vancouveris (Kanada). Tal on töökogemus maailma eri nurkadest, alustades New Yorgist (Ehrenkrantz Eckstut and Kuhn) ja Los Angelesest (Behnisch Architekten), lõpetades Mumbaiga (Rahul Mehrotra). Aastail 2000–2004 töötas ta linnaplaneerija ja innovaatori Peter Calthorpe’i juures.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785