Lammutustööd Reidi teel on lõppenud

Circle K endise tankla asukoht
Circle K endise tankla asukoht

Tallinna kesklinnas lammutati sel nädalal Lootsi ja Ahtri tänava ristmikult Circle K tankla. Sellega on Reidi tee trass maapealsetest rajatistest puhastatud.

„Nüüd, kui kõik olulisemad lammutustööd tulevase Reidi tee trassil on lõppenud, võib Tuukri ja Ahtri tänava ristmikult näha, kus hakkab Reidi tee kulgema. Sinna, kus praegu on tühermaa, tuleb 2+2 radadega sõidutee ja kergliiklustee ning algab promenaad,“ selgitas Tallinna Kesklinna vanem Vladimir Svet. 

Reidi tee ehituse töövõtuleping on sõlmitud riigihanke võitnud ühispakkuja KMG Inseneriehituse ja Verston Ehitusega ehitusega. Töövõtulepingu kogumaksumus on 38,1 miljonit eurot koos käibemaksuga.

Reidi tee ehitus algas tänavu 23. juulil. Tegemist on viimaste aastate suurima tee-ehitusprojektiga, mille eesmärgiks on juhtida südalinnast kõrvale Pirita, sadama ja Põhja-Tallinna vahelist liiklust ning rajada linna korralik rannapromenaad. Ehitus kestab eeldatavasti 550 päeva. Reidi tee kogupikkus on 1,9 kilomeetrit, selle põhiosaks on 2+2 radadega sõidutee. Koos kergliiklusteedega ehitatakse või remonditakse kokku 14 kilomeetrit teid. Lisaks rajatakse 700 meetri pikkune kaldakindlustus.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed