Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 25. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kopli liinide esimene uus maja jõuab sarikapeoni

Kopli liinide E kvartalisse on Peeter Pere Arhitektid projekteerinud kolm sarnase välisilmega viiekordset elamut.
Foto: Fund Ehitus
Täna peab Fund Ehitus Tallinnas Kopli liinide alale kerkinud esimese uue korterelamu sarikapidu.

Tallinna linna omandis olnud Kopli liinide kinnistute avaliku enampakkumise võitis OÜ Fund Ehitus, ala nüüdisaegseks elukeskkonnaks väljaarendamist alustati sel kevadel.

„Arendaja võttis kohustuse hoonestada omandatud ala vastavalt oma pakkumises esitatud linnaehituslikule visioonile ning peab tagama ka ala infrastruktuuri väljaehitamise,“ ütles abilinnapea Eha Võrk.

„Arendaja kujundab selle miljööväärtusliku Kopli piirkonna turvaliseks ja peresõbralikuks terviklikuks elukeskkonnaks. Rannale on ette nähtud promenaad ning spordi- ja mänguväljakud. Uushoonestuse planeerimisel on suures osas aluseks võetud olemasolev teedevõrk ning säilitatakse ka olemasolevad munakivikattega teed.“

Kopli liinide alale rajatakse endiste hoonete mahte järgivad korterelamud, samuti elurajooni teenindavad asutused ja kaubandusteenindusettevõtted. Uushoonestamisel tuleb arvestakase säilitatavate hoonete arhitektuuri ja mahtudega.

Fund Ehitus on teinud ettepaneku lisada Sepa ja Maleva tänava ristumiskohta planeeritud hoonemahule täiendav kõrge osa, millest saab kujundada Kopli liinide maamärgi.

Fund Ehitus omandas Tallinna linnalt Kopli liinide maa-ala 1,9 miljoni euroga 2015. aasta novembris. Ala arendusse tehtav planeeritav investeeringu maht on kokku 55-65 miljonit eurot.

Linnale esitatud visiooni kohaselt ehitab Fund Ehitus ala välja kuue etapi kaupa. Esimese kvartali ehitustööd kestavad 2016–2018, teise kvartali tööd 2018–2022, kolmanda kvartali omad 2021–2023, neljanda ja viienda kvartali omad 2023–2024 ning viimane ehk kuues kvartal peaks valmima 2024–2026.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785