Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. september 2018

Jõustus Sven Pertensi õigeksmõistmine

Autor: Raul Mee
Pikalt ehitusfirmat Lemminkäinen Eesti juhtinud ja praegu teedeehitusfirmat TREV-2 juhtiva Sven Pertensi õigeksmõistmine soodustuskelmuse katsele kaasaaitamises jõustus, vahendab ERR.

Riigikohus leidis, et Lääne ringkonnaprokuröri Kaido Tuulemäe kaebus Pertensi õigeksmõistmisele pole põhjendatud ning ei võtnud seda arutusele. Kevadel jättis Tallina ringkonnakohus muutmata Pärnu maakohtu õigeksmõistva otsuse.Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi esitas Pertens ettevõtte juhatuse liikmena teadlikult valedokumene, et aidata teise ettevõtte esindajal pettuse teel saada toetust sihtasutuselt Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK).Kuigi ülejäänud asjaosaliste suhtes lõpetati kriminaalmenetlus otstarbekuse kaalutlustel, siis Pertens sellega ei nõustunud. Pertens on ERRile öelnud, et prokuratuur pakkus talle ka oportuniteeti, kuid ta ei võtnud seda vastu, sest ta ei ole üheski kelmuses osaline olnud, kirjutas ERR.

Loe pikemalt ERRist.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785