Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 14. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maru ehitab Koneskole tootmishoone

Konesko tegevjuht Mart-Järvo Hirtentreu.
Foto: Raul Mee
Elektrimootorite ja -seadmete valmistaja Konesko pani nurgakivi Türi-Allikule ehitatavale tõsteseadmete komponentide tehasele. Ehituse peatöövõtja on Maru Ehitus, mille juhtimisel valmis ka Konesko Põltsamaa tootmishoone.

10 miljonit maksev ja 50 inimesele tööd andev Türi-Alliku üksus valmib 2019. aasta kevadeks. Maru Ehitus sõlmis töövõtulepingu projekteerimise ja ehitustööde teostamiseks mai keskel.Konesko tegevjuht Mart-Järvo Hirtentreu ütles, et uut tehast pani Koneskot ehitama toodangu mahu kasv, samuti soovib ettevõte tootmist märkimisväärselt kaasajastada. Automaatlahenduste kasutamine on vältimatu ja nii tulevad kasutusele täiesti uued seadmed, näiteks täisautomaatsed pingid ja robotladu, mis muudavad uue tehase meie tootmisüksustest kõige efektiivsemaks, ütles ta.Tootmishoone ehitust alustati käesoleva aasta suvel, see valmib 2019. aasta märtsis ja seejärel alustatakse seadmete paigaldusega. Tehase pindala 5000 ruutmeetrit, sellele lisaks on Türi-Allikul juba tootmine 2900 ruutmeetrit.Hoonet köetakse maaküttega ja hoone on projekteeritud arvestusega, et katusele saab paigaldada päikesepaneelid. Peatöövõtja on Maru Ehitus, kes tegi ka Konesko Põltsamaa tootmishoone. Ehituse käigus kaasatakse teisi Järvamaa ettevõtteid.Konesko on tõsteseadmete komponente valmistav ettevõtte, mille tootmisüksused asuvad Koerus, Põltsamaal, Türi-Allikul. 2019. aasta lõpuks antakse tööd 450 inimesele, lisaks annavad koostööpartnerid Eestis veel tööd umbes 200 inimesele.Konesko 2018. aasta käibeprognoos on 63,5 miljonit eurot, 2019. aastaks prognoositakse 68 miljonit eurot.

Konesko on tõsteseadmete komponente valmistav ettevõtte, mille tootmisüksused asuvad Koerus, Põltsamaal ja Türi-Allikul. 2019. aasta lõpuks antakse tööd 450 inimesele, lisaks annavad koostööpartnerid Eestis veel tööd umbes 200 inimesele.Konesko 2018. aasta käibeprognoos on 63,5 miljonit eurot, 2019. aastaks prognoositakse 68 miljonit eurot. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785