Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 11. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tammsaare pargi ehitustöödel hukkus ekskavaatorijuht

Foto: Pixabay
Tallinnas Estonia teatri kõrval Tammsaare pargis toimus vana turuhoone väljakaevamiste käigus varing, milles hukkus ehitusel ekskavaatoriga töötanud mees.

Varisesid vana turuhoone võlvlaed, mida püüti taastada, sest tegu on muinsuskaitse all oleva objektiga. Vanadest käikudes korjati kokku peakivitelliseid, mis euroalusel ekskavaatoriga tõsteti eest ära. Tõenäoliselt sellised euroalused koos raskete kividega masinale peale kukkusidki, kirjutas Delfi.

Pealtnägijate sõnul sukeldusid päästjad varemete vahele, kuid toimus väiksemõõtmeline järelvaring, mistõttu toodi päästjad "august" kiiresti välja. Seejärel kulus tunde, et eemaldada vana turuhoone vaheseintelt ehitusplokid ning tagada päästetööde turvalisus, kuni jõuti lahtise katusega ekskavaatorini, mille sees mees oli olnud.

Ehitustööd tellis Tallinna kommunaalamet. Rekonstrueerimistöid viib läbi Astlanda Ehitus, kelle alltöövõtja töölisega õnnetus juhtus.

„Praegu on vara öelda veel, millistel põhjustel varing tekkis. Selle peab välja selgitama uurimine,“ sõnas Tallinna linnapea Taavi Aas. 

Linnapea osutas, et tööohutus ehitusplatsil on ehitusettevõtte vastutada. Kas vajalikud ohutusnõuded Tammsaare väljaku ehitusplatsil olid täidetud, selle kohta kogutakse infot.

Loe pikemalt Delfist.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785