Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. september 2018

Elektrilevi hangib soetab W.EG Eestilt 7,2 miljoni euro eest keskpingekaableid

Elektrilevi sõlmis lepingu W.EG. Eestiga, kellelt soetatakse järgmise kolme aasta jooksul 7,2 miljoni euro väärtuses keskpingekaableid. Elektrilevi soovib aastaks 2025 muuta 75% kogu võrgust ilmastikukindlaks, mis suurendab märgatavalt elektrivõrgu töökindlust.

„Võrgu uuendamisel suunasime esialgu suurema rõhuasetuse madalpingevõrkude õhukaablisse viimisele – see võimaldas suhteliselt kiiresti vähendada ilmastikust tingitud rikkeid ulatusliku hajaasustuse tingimustes üle Eesti,“ selgitas Elektrilevi varahalduse valdkonna juht Rasmus Armas ja lisas, et viimase viie aastaga on võrgurikete arv kahanenud kaks korda.

„Nüüd on järjekord suuremate liinide ehk keskpingevõrgu käes, kus täna on veel üle Eesti ligikaudu 15 000 kilomeetrit paljasjuhtmelist liini, mis vajab asendamist,“ ütles Armas.

Täna on 64% kogu Elektrilevi võrgust ilmastikukindel ehk maa- või õhukaablis, mis on võrreldes paljasjuhtmelise õhuliiniga oluliselt vastupidavam erinevate ilmastikunähtuste suhtes nagu tugev tuul, liigniiskus või lumetorm. Aastaks 2025 tahab Elektrilevi ilmastikukindla võrgu osakaalu tõsta 75%-ni.

Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eestis ning haldab kokku ligikaudu 60 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama. W.EG. Eesti OÜ on juhtiv elektrimaterjalide hulgimüüja Eestis, kes kuulub globaalse haardega Saksa perefirma, WÜRTH GROUP kontserni.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785