Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 6. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaamos müüs spoonitehase poolakatele

Euroopa üks suurimaid leht- ja okaspuuvineeri tootjaid Paged Group ostis ehituses, kinnisvaras ja puidutööstuses tegutsevalt Kaamos Grupilt ära Eesti ühe suurima spoonitootja Valmose.

Kuigi tehingu hinda ei avalikustata, on asjatundjate kinnitusel tegemist TOP 10 tehinguga sellel aastal. Poola investor kavatseb Valmose 200 töötajaga tehase tootmisvõimsuse vähemalt viiekordistada.

"Valmos on tänapäevane hästi juhitud ettevõte ja üks juhtivaid spoonitootjaid mitte ainult Eestis, vaid kogu piirkonnas, ning tal on suur potentsiaal edasiseks kasvuks," lausus Paged S.A. tegevjuht Tomasz Modzelewski. Paged grupp on olnud viimased aastad Valmose klient ja Modzelewski sõnul on neil suurem võimalus ettevõtte finantseerimiseks. Pea poole miljardi euroni küündiva väärtusega poolakate perefirma on leht- ja okaspuuvineeri tootjate seas suuruselt Euroopas viiendal kohal.

90 % ulatuses Kaamos Grupile ja 10 % ulatuses Hakera OÜ-le kuulunud Valmos on praegu üks maailma suurimaid kasemööblispoonitootjaid, umbes 97% ettevõtte müügist moodustab eksport Kesk- ja Ida-Euroopasse, Põhja-Ameerikasse ning Aasiasse. Ettevõtte Pärnumaal asuvas tehases on üle 200 töötaja. 2017. aastal oli ettevõtte käive 11,3 miljonit eurot ja EBITDA 1,7 miljonit eurot.

Soome metsanduskontserni UPMi komposiitmaterjalidega tegeleva UPM Biocompositesi asepresidendi Kaido Kuke sõnul oli Valmose müügitehing mõnes mõttes oodatud käik, sest Valmos oli poolakatega mitu aastat koostööd teinud.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785