Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 4. september 2018

YIT alustab Paldiski maanteel bussiraja ehitust

Autor: Postimees/Scanpix
YIT Infra Eesti alustas Tallinna Kommunaalameti tellimusel Paldiski maantee ühissõidukiraja ehitamist lMõisa ja Nurkliku tänava vahelises lõigus.

Tööde eesmärgiks on suurendada Tallinnas ühistranspordiliiklusele mõeldud eelisõigusega sõiduradade arvu. Paldiski maantee ühistranspordi sõidurada tõstab oluliselt ühenduskiirust Haabersti linnaosa ja kesklinna vahel.

1,3 kilomeetri pikkuse sõiduraja ehitustööd Zoo ja Mustjõe bussipeatuste vahelisel lõigul hõlmavad lisaks teedeehitusele sademevee ärajuhtimise süsteemi rajamist, tänavavalgustuse, foorijuhtimise süsteemide ehitust ning haljastus- ning liikluskorraldustöid..

Ühistranspordiraja ehitamine projektdokumentatsiooni koostas Teedeprojekt OÜ. Ehitustööde lepinguline maksumus on ca 1,5 mln eurot ning ehitustööde tähtajaks on kavandatud mai 2019. Ehitust kaasrahastatakse 85 % ulatuses Ühtekuuluvusfondist.

Ehitustöid teostatakse kolmes etapis, millest esimeses etapis, ajavahemikul 10. septembrist kuni septembri lõpuni toimub Paldiski maantee sõidusuundade vahelise eraldusriba poolse sõidutee laienduse ehitus. Liiklus tagatakse kahel sõidurajal, kuid liikluskiirust piiratakse 50km/h ning sõiduradasid kitsendatakse. Jalakäijate liikumisteed jäävad samaks. Ühissõidukiraja ehitamise esimeses etapis ehitatakse välja eraldusriba poolsed trassid ja sõidutee laiendus.

Ehitustööde ajal kehtestatakse piirkonnas ajutine liikluskorraldus.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785