YIT alustab Paldiski maanteel bussiraja ehitust

Foto: Postimees/Scanpix

YIT Infra Eesti alustas Tallinna Kommunaalameti tellimusel Paldiski maantee ühissõidukiraja ehitamist lMõisa ja Nurkliku tänava vahelises lõigus.

Tööde eesmärgiks on suurendada Tallinnas ühistranspordiliiklusele mõeldud eelisõigusega sõiduradade arvu. Paldiski maantee ühistranspordi sõidurada tõstab oluliselt ühenduskiirust Haabersti linnaosa ja kesklinna vahel.

1,3 kilomeetri pikkuse sõiduraja ehitustööd Zoo ja Mustjõe bussipeatuste vahelisel lõigul hõlmavad lisaks teedeehitusele sademevee ärajuhtimise süsteemi rajamist, tänavavalgustuse, foorijuhtimise süsteemide ehitust ning haljastus- ning liikluskorraldustöid..

Ühistranspordiraja ehitamine projektdokumentatsiooni koostas Teedeprojekt OÜ. Ehitustööde lepinguline maksumus on ca 1,5 mln eurot ning ehitustööde tähtajaks on kavandatud mai 2019. Ehitust kaasrahastatakse 85 % ulatuses Ühtekuuluvusfondist.

Ehitustöid teostatakse kolmes etapis, millest esimeses etapis, ajavahemikul 10. septembrist kuni septembri lõpuni toimub Paldiski maantee sõidusuundade vahelise eraldusriba poolse sõidutee laienduse ehitus. Liiklus tagatakse kahel sõidurajal, kuid liikluskiirust piiratakse 50km/h ning sõiduradasid kitsendatakse. Jalakäijate liikumisteed jäävad samaks. Ühissõidukiraja ehitamise esimeses etapis ehitatakse välja eraldusriba poolsed trassid ja sõidutee laiendus.

Ehitustööde ajal kehtestatakse piirkonnas ajutine liikluskorraldus.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785