Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 4. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Insenerifirma juht: mul ei ole paguneid

Insenerifirma CES Estonia juhi Kaspar Otsa sõnul peab edukas inseneriettevõttes olema õige töötajate struktuur just vanuse osas. "Kui ettevõttes on palju noori, ei pruugi õiget know-how’d tekkida," ütleb Ots.

"Ettevõtte ülesehitus peaks olema selline, kus vanemad töötajad jagavad kogemusi ning õpetavad noori, vaid nii saab olla ettevõtte jätkusuutlik ja töötajate lõimumine edukas,” sõnab Ots.

Ta lisab, et vanema generatsiooni abita on uute töötajate areng aeglasem. Loeb ka projektide valimine, täpsemalt personaalselt valitud projektid, mis noort inseneri arendavad. Raskusaste peaks tõusma vastavalt arengule.

„Ettevõttes, kus töötavad erinevad põlvkonnad, peaks personalijuht ajaga kaasas käima ning mõtestama endale selgelt, millised generatsioonid tema ettevõttes töötavad: Z , Y või millennium. Tänapäevane ja kaasaegne juhtimine tähendab seda, et inimesi kaasatakse. Tuntakse töötajate iseloomulikke jooni ning osatakse neid isiklikult motiveerida. Kaasaegne juht käib kaasas kõige sellega, mis meie ümber toimub.”

Otsa sõnul on eduka juhtimise põhimõteteks empaatiavõime ehk oskus panna end töötaja asemele, tema jalanõudesse. „Otsust tehes panen end töötaja situatsiooni – kuidas otsus teda mõjutab, kuidas sellega suhestutakse.”

Lisaks on Otsa sõnul on tähtis tegur ka austus: „Minu põhimõte on lihtne – kui keegi tahab midagi rääkida, öelda või teha ettepanekuid, siis mul ei ole paguneid. Ettevõttes ei tohi olla juhti, kelle kabineti uksed on kinni. See, et ma juht olen, ei ole midagi erilist. Mina olen päeva lõpuks samamoodi töötaja.”

AS CES kuulub rahvusvahelisse Consolis kontserni, mis on Euroopa suurim monteeritavast raudbetoonist ehituslahenduste pakkuja ning eelpingestatud betoonelementide tootja. CES Estonia (Consolis Engineering Services) loodi 2004. aastal eesmärgiga pakkuda insenertehnilisi lahendusi ning projekteerimisteenust Consolis kontserni ettevõtetele ja klientidele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785