Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõelähtme valla karjääride pindala võib kasvada seitse korda

Foto: Postimees/Scanpix
Huvi Jõelähtme vallas paekivi kaevandada on nii suur, et kui kõik uuringuloataotlused kaevanduslubadeni jõuaks, kasvaks valla karjääride pindala ligi seitse korda, kirjutab ERR.

Läinud aastal anti Eestis välja 65 maavarade geoloogilise uuringu luba, mida on ligi kaks korda enam kui varasematel aastatel. Uusi uuringuloa taotlusi üha lisandub. Kokku ootab otsust 89 taotlust, neist 20 Pärnumaal ja 30 Harjumaal.

Eriti aktiivsed on kaevandusettevõtted Jõelähtme vallas, kus alates läinud aasta suvest on tehtud 12 uuringuloa taotlust.

Praegu on Jõelähtmel kaevanduslubadega kaetud 80 hektarit. Uusi uuringuloataotlusi on aga koguni 550 hektari peale.

Maavarade OÜ juhatuse liige Jan Johanson selgitas, et erinevalt paljudest Eestis tehtud taotlustest, pole siin kaevandajate suurel huvil otsest seost riiklike ehitusplaanidega, vaid piirkonna senised lubjakivimaardlad hakkavad lihtsalt tühjaks saama.

"Tuleb leida uusi alternatiive, et ehituslubjakiviga oleks võimalik ka tulevikus majandustegevust varustada. See on tekitanud surve Jõelähtmele, mis on Tallinnast ida poole kõige lähem omavalitsusüksus," rääkis ta.

Jõelähtme vald aga pelgab uusi lubjakivimaardlaid. Vallavanem Andrus Umboja, et kui uuringuluba juba antakse, siis pole ka kaevandamisluba kaugel. 

Loe edasi ERRist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785