29. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlevkivituhk on ja jääb väärtuslikuks ehitustööstuse toormeks

Foto: Raivo Tiikmaa
Sihtotstarbe kohaselt määratletud tehniliste näitajatega ja selekteeritud põlevkivituhk ei ole ohtlik jääde, vaid taaskasutusse minev tootmise kõrvalsaadus, selgitab tunnustatud teadlane Toomas Laur.

Vastavalt jäätmeseaduse § 8 jaotisele kuulub Eesti Energia Narva Elektrijaamad ASis põlevkivi põletamisel tekkiv põlevkivituhk kategooriasse H8: sööbivad ained ja moodustised, mis eluskudedega kokku puutudes võivad neid hävitada.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785