Ehitusuudised  • 9. august 2018
Jaga lugu:
Foto: 1Partner Ehitus

1Partner Ehitus rajab käsitööõlle tootjale pruulikoja

1Partner Ehitus rajab Eesti suurima väikepruulikoja Põhjala tellimusel Noblessneri sadamalinnakus asuvasse ajaloolisesse hoonesse uue pruulikoja.

Kunagise Noblessneri tehase koostetsehhi pruulikojaks ümberehitamise hanke võitis 1Partner Ehitus, mille juhi Üllar Hinno sõnul on tegemist arhitektuurimälestisega, mis taastatakse rangete muinsuskaitsenõuete järgi.

“Noblessneri kvartal on varsti Tallinna üks esinduslikumaid uusi elurajoone ning 1916. aastal ehitatud koostetsehhist saab selle piirkonna ehe. Pruulikojaks ja restoraniks renoveeritavas hoones säilitakse kogu säilinud algupärane interjöör. Näiteks eksponeeritakse nii omaaegsed tööstusmasinad kui nõukaaegsed ohutusplakatid,” lisas Hinno.

Üllar Hinno sõnul hoone välisseinad vaid puhastatakse ning paatina ehk aegade jäljed jäävad nähtavaks. “Säilitatakse ka “Cocherill 1895” raudteerelssidest põrandatalad ning isegi algupärased põrandaplaadid,” rääkis Hinno. Esmakordselt Eestist saab vaadata otse restoranist õlle pruulimise protsessi.

1Partner Ehituse juhi sõnul alustatakse pruulikoja sisseseade monteerimisega augusti keskel ning pruulikojast hakkab õlu voolama selle aasta lõpus.

Eesti suurim väikeõlletootja Põhjala rajab Noblessneri sadamalinnakusse lisaks uuele pruulikojale ka Eesti suurima käsitööõllede valikuga restorani. Kokku investeerib Põhjala pruulikoja ja õllerestorani rajamisse üle viie miljoni euro. Renoveeritavas kompleksis on üle 2400 ruutmeetri pinda.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt