Soome ehituses tulekul tagasilöök

Foto: Pixabay

Soomes antud ehituslubade arv tegi järsu kukkumise, eriti suur oli tagasilöök kortermajade ehituses, kirjutab Kauppalehti.

Soome statistikaameti teatel anti märtsist maini ehituslube välja ligi 18 protsendi võrra vähem kui aasta tagasi.Kolmel kevadkuul anti ehitusluba kokku 3,3 miljoni kuupmeetri ehituseks, mis on veerandi võrra väiksem maht kui aasta tagasi.Korrusmajade ehituse maht kahanes veelgi rohkem – ligi 36 protsenti, seda mõjutas aga aastatagune erakordselt suur maht. Kokku sai ehitusloa 11 063 korterit, mida on veerandi võrra mullusest vähem.

Käimasolevate ehituste arv seevastu on suur, neid on mullusest pea 10 protsendi võrra rohkem, korteriehituse maht eraldi koguni 13 protsenti mullusest suurem.Ja ka ehitushankeid oli kolmel kevadkuul eelmisest aastast 11 protsendi võrra rohkem – praegu seega on ehitajatel käes kiired päevad.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785