Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 4. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vilets ilm pani Gonsiori tänava remondi venima

Foto: Tallinna Linnavalitsus
Tallinna linnapea Taavi Aasa sõnul on Gonsiori tänava remont on eri põhjustel viibinud, kuid praeguseks on tööd jõudnud sinnamaani, et on lootus esimene, Maneeži tänava poolne teelõik juuli lõpuks avada.

„Suur vihm ja Nõukogude - aegsete trasside eksitavad plaanid on tõesti põhjustanud töödes viivitusi, kuid ebamugavused on paratamatud,“ ütles Taavi Aas

Gonsiori tn ümberehitusega muudetakse see kolme sõidurajaga tänavaks – mõlemas sõidusuunas ühissõidukirada ning keskel muutsuunaliiklusega sõidurada, kus hommikusel perioodil toimub liiklus suunaga kesklinna poole, õhtul aga vastupidi – suunaga Lasnamäe poole.

TREV2 juhatuse esimees Sven Pertensi sõnul andis tugeva tagasilöögi jaanipäeva eelne lausvihm, mis uhtus valmimisjärgus oleva teekehandi laiali ja seetõttu lükkub Maneeži tn – Raua tn vahelises lõigu valmimine esialgu lubatud 15. juulist juuli lõppu. „Praegu käib teepõhja liiva ja killustikuga täitmine ning niipea kui kõvakatte peale saame avame sõidutee Maneeži –Raua lõigul liiklusele,“ lubas Pertens.

Türnpuu tänaval on kõik ehitustööd teostatud, välja arvatud täringukivi paigaldamine linnast väljuvale suunale jalgteele. Pargi ja reisi parklas on rajatud maa-alused tehnovõrgud, tänavavalgustus ning asfaltbetoonkate paigaldatud. Teostatud on parkimiskohtade markeerimine. Paigaldamata on veel tõkkepuude süsteem.

Pronksi tn ja Gonsiori tn ristmikul on töövõtja alustanud ühe sõidusuuna (suunaga Liivalaia tn poole) freesimistöödega. Ülejäänud lõikudel toimuvad maa-aluste tehnovõrkude ehitustööd.

Gonsiori tänava Maneeži tänava ja Laagna tee vahelise lõigu rekonstrueerimistööde tähtaeg on lepingujärgselt  15. november 2018. Kunderi tänava Türnpu tänava ja Pronksi tänava vahelise lõigu rekonstrueerimistööde tähtaeg on 15. juuli 2019.

Tööde käigus rekonstrueeritakse Gonsiori tänav alates Maneeži tänava ristmikust kuni Laagna teeni, kogupikkusega ligikaudu 1,5 kilomeetrit. Lisaks rekonstrueeritakse ca 300 meetri pikkune Laagna tee lõik, K. Türnpu tänav ning Kunderi tänava ühe sõiduraja asemele rajatakse 900 meetri pikkune jalgrattatee.

Kokku rekonstrueeritakse ligilaudu kaks kilomeetrit sõiduteid ning rajatakse ja rekonstrueeritakse ligikaudu viis kilomeetrit kõnni-, jalg- ja jalgrattateid. Ehitustööde mahus rekonstrueeritakse 11 fooriristmikku ning Torupilli Selveri kõrvale rajatakse 162 parkimiskohaga Pargi ja reisi parkla.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785